Κρήτη | Η βόλτα που εξελίχθηκε σε τραγωδία – Θρήνος για τον 20χρονο Γιώργο

κρήτη-η-βόλτα-που-εξελίχθηκε-σε-τραγωδ-1161003

Θρήνος στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου από τον πρόωρο χαμό ενός νέου ανθρώπου ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης, βρήκε τραγικό θάνατο στον Ψηλορείτη όπου είχε πάει για ορειβασία, μαζί με 5 ακόμα άτομα.

Η παρέα των έξι ατόμων είχε μεταβεί από νωρίς στα ορεινά του Ψηλορείτη. Οι τέσσερις εξ αυτών έφυγαν νωρίς το μεσημέρι και πήραν το δρόμο της επιστροφής για το καταφύγιο. Οι άλλοι δύο έμειναν πίσω, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους ωστόσο τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, ο 20χρονος νεαρός κάλεσε σε βοήθεια μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης, με αποτέλεσμα από την ώρα εκείνη να ξεκινήσει μία μεγάλη επιχείρηση αναζήτησης και διάσωσης από την 3η ΕΜΑΚ, από την ΠΥ Ρεθύμνου, τα κοντινά Πυροσβεστικά Κλιμάκια αλλά και από δυνάμεις της Αστυνομίας.

Δείτε το βίντεο από την επιχείρηση της 3ης ΕΜΑΚ:

Ο 20χρονος που έδωσε το στίγμα για να τους εντοπίσουν οι Αρχές, ήταν εκείνος ο οποίος βρέθηκε πρώτος στον Λάκκο Μυγερού, ενώ 30 περίπου μέτρα παρακάτω, βρέθηκε νεκρός ο 21χρονος Γ.Κ. ο οποίος, όπως πιθανολογούν οι Αρχές, γλίστρησε εξαιτίας του πάγου στον οποίο έχει μετατραπεί το χιόνι, με συνέπεια να πέσει από μεγάλο ύψος και να τραυματιστεί θανάσιμα.

Για το συμβάν, ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στην Κρήτη, Αρχιπύραρχος Δημοσθένης Μπουντουράκης δήλωσε στο ekriti τα εξής: «Στις 17.50 ειδοποιήθηκε η υπηρεσία μας μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης (112) για τραυματισμένο άτομο σε δύσβατο σημείο του Ψηλορείτη. Αφου μιλήσαμε μαζί του για να προσδιορίσουμε το ακριβές σημείο, στήσαμε κινητοποίηση στην οποία συμμετείχαν τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Ανωγείων, Γαράζου, Αγίας Φωτεινής αλλά και η ΠΥ Ρεθύμνου. Επειδή όμως καταλάβαμε ότι θα είναι μία δύσκολη επιχείρηση, κινητοποίησαμε και την 3η ΕΜΑΚ. Συνολικά στην επιχείρηση, συμμετείχαν 21 άτομα και 9 πυροσβεστικά οχήματα. Στις 2 τα ξημερώματα παραδώσαμε στο ΕΚΑΒ τον νεαρό τραυματία ενώ στις 03.55 παραδώσαμε τον δεύτερο νεαρό, τον οποίο εντοπίσαμε χωρίς τις αισθήσεις του».

Στο Βενιζέλειο ο 20χρονος

Όταν ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανάσυρσης των δύο νεαρών, ο 20χρονος, μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, Κώστα Τερζάκη, ο οποίος μίλησε στο ekriti.gr ο 20χρονος διεκομίσθη στο νοσοκομείο με υποθερμία ενώ η αξονική στην οποία υπεβλήθη, έδειξε ότι είχε υποστεί θλάση στον εγκέφαλο, κάταγμα αριστερού μηριαίου και αριστερής ωμοπλάτης και κάκωση στη μύτη. Αργά το βράδυ εισήχθη στο χειρουργείο προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τραύματά του ωστόσο όπως λένε οι θεράποντες ιατροί, η ζωή του δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Οι διασώστες της 3ης ΕΜΑΚ ανασύρουν τη σορό του άτυχου 21χρονου…
Ο αδικοχαμένος, Γιώργος
φωτο: cretalive.gr

ekriti.gr ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook