Κρήτη | Η βλάβη στο πολυτελές κάμπριο αποδείχθηκε εμπρησμός!

κρήτη-η-βλάβη-στο-πολυτελές-κάμπριο-απ-1461033
φωτο αρχείου

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου κάθισαν τη Δευτέρα οι δύο φίλοι που εμπλέκονταν στην υπόθεση ενοικιαζόμενου πολυτελούς κάμπριο αυτοκινήτου που τον Αύγουστο του 2019 είχε γίνει παρανάλωμα του πυρός.

Όλα έγιναν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες, όταν το ΙΧ πολυτελές ανοιχτό αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο ένας από τους δύο καταδικασθέντες, Αλβανικής καταγωγής, από το Γραφείο Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων στο οποίο και εργαζόταν, τυλίχθηκε στις φλόγες κι ενώ κινούνταν στη νέα Εθνική Οδό Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου στο ύψος της Σταλίδας. Από τη φωτιά, που αρχικά αποδόθηκε σε βλάβη, καταστράφηκε ολοσχερώς το πολυτελές όχημα ενώ οι φλόγες επεκτάθηκαν προκαλώντας πυρκαγιά στο πρανές του οδοστρώματος. Για το περιστατικό είχε κινητοποιηθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ανακριτικό τμήμα της είχε αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Στη συνέχεια, όμως, αποδείχθηκε ότι η βλάβη που προκάλεσε την καταστροφική πυρκαγιά στο αυτοκίνητο ήταν τελικά … εμπρησμός. Στην ανατροπή αυτή συνέβαλε καθοριστικά η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος μάλιστα ήταν εκείνος που ειδοποίησε την πυροσβεστική για τη φωτιά που είχε αρχίσει να εξαπλώνεται.

Όπως τους αποδίδεται σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, ο Αλβανός υπάλληλος του Γραφείου Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων κατευθυνόταν προς τα Μάλια όπου επρόκειτο να παραδώσει ένα άλλο υπερπολυτελές αυτοκίνητο σε πελάτη της επιχείρησης. Ο ίδιος προπορευόταν με το όχημα που είχε νοικιάσει για λογαριασμό του και ακολουθούσε ο φίλος του, και επίσης καταδικασθείς για την υπόθεση του εμπρησμού, οδηγώντας το όχημα που έπρεπε να παραδοθεί. Ξαφνικά, το προπορευόμενο κάμπριο σταμάτησε στην άκρη του δρόμου και μέσα σε ελάχιστο χρόνο ο Αλβανός οδηγός βγήκε ταχύτατα από το όχημα, επιβιβάστηκε στο δεύτερο υπερπολυτελές ΙΧ που ακολουθούσε και έσπευσαν να εξαφανιστούν με μεγάλη ταχύτητα από το σημείο με κατεύθυνση προς τον Άγιο Νικόλαο.

Δευτερόλεπτα μετά την απομάκρυνση τους από το σημείο, το εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.

Το δικαστήριο επέβαλε τη Δευτέρα στους δύο κατηγορούμενους για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου συνολική ποινή φυλάκισης 40 μηνών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης στο Α.Τ μια φορά τον μήνα.

Και οι δύο άσκησαν έφεση αρνούμενοι τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Οι δύο άνδρες παραπέμφθηκαν στη δίκη με τις κατηγορίες του «εμπρησμού από πρόθεση από κοινού εκ του οποίου προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα» και της «διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού τελεσθείσα με τη χρήση πυρός».

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook