Κρήτη | Η συγκλονιστική ιστορία εγκατάλειψης ενός αδέσποτου – «Για τον Ζήκο και κάθε Ζήκο»

κρήτη-η-συγκλονιστική-ιστορία-εγκατά-1352011

Το σκυλάκι εγκαταλείφθηκε από τον κηδεμόνα του και ζούσε ως αδέσποτο στη Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου τα τελευταία έξι χρόνια. Εντοπίστηκε βαριά τραυματισμένο από αυτοκίνητο και πεταμένο στο πρανές του δρόμου, ενώ λίγο πριν ξεψυχήσει αντίκρισε τον άνθρωπο που το εγκατέλειψε

Μια συγκλονιστική ιστορία πόνου και εγκατάλειψης, με πρωταγωνιστή ένα αδέσποτο σκυλί που ζούσε στη Βιομηχανική περιοχή του Ηρακλείου, έφερε στο φως με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η δημοσιογράφος της ΚΡΗΤΗ TV και εθελόντρια Έλλη Κοκάλη.

Η ιστορία του καλοκάγαθου γκριφονάκου που ήταν πολύ αγαπητός στους εργαζομένους και τους επισκέπτες της βιομηχανικής περιοχής συμπυκνώνει μέσα της, τον πραγματικό Γολγοθά που βιώνουν τα ζωάκια που καταλήγουν αδέσποτα, εξαιτίας της ανευθυνότητας και της σκληρότητας των ανθρώπων.

Παρ’ όλα αυτά τα ίδια τα ζωάκια παραμένουν ο πιο πιστός και αφοσιωμένος σύντροφος, μόνο άδολη και παντοτινή αγάπη, όπως ο «Ζήκος», όπως όπως τον είχαν ονομάσει οι εθελοντές που τον φρόντιζαν στο δρόμο όλα αυτά τα χρόνια, αγνοώντας την ιστορία του,

«Ο θόρυβος μέσα στο κλουβί ακούστηκε απόκοσμος. Είχε να κουνηθεί 24 ώρες, πίστευα πως ήταν παντελώς ανάπηρος. Όμως είχε σηκωθεί.

Σηκώθηκε να κοιτάξει εκείνον που δεν γύρισε ούτε να κοιτάξει προς το μέρος του, εκείνον που τον πέταξε σαν σκουπίδι.

Ρε Ζήκο, ξεγελάστηκες; Ρε Ζήκο τι νόμιζες; πως ήρθε για σένα; Πως θα γυρίσεις στο «σπίτι»; Και έτσι όπως ξανά έπεσε στον πάτο του κλουβιού έφυγε. Με το αίμα να τρέχει ποτάμι πάνω του. Με το αστείο χαμόγελο πάνω του ακόμη και όταν το σκέπαζε η σακούλα. Ένα αιώνιο αστείο, αθώο χαμόγελο, στη ζωή και τον πικρό θάνατο», όπως αναφέρει στη συγκλονιστική ανάρτηση.

Το σκυλάκι ζούσε ως αδέσποτο στη Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου τα τελευταία έξι χρόνια. Μετά την ξαφνική απουσία του, η δημοσιογράφος και εθελόντρια, τον αναζήτησε με αγωνία στη ευρύτερη περιοχή.

Τον εντόπισε το απόγευμα της Κυριακής βαριά τραυματισμένο από αυτοκίνητο και πεταμένο στο πρανές του δρόμου. Με σπασμένα πόδια και πλευρά, ο Ζήκος μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο Δασκαλάκη όπου παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Την επόμενη μέρα μεταφέρθηκε για ακρωτηριασμό και ορθοπεδικό χειρουργείο στο Κτηνιατρείο του Αντρέα Μπαντουβά όπου διαπιστώθηκε ότι εκτός από το τσιπ του δήμου ως αδέσποτο, έφερε και τσιπ με στοιχεία «κηδεμόνα» ο οποίος κλήθηκε στο κτηνιατρείο. Με στυγνό και απάνθρωπο τρόπο, όπως περιγράφει στην ανάρτηση της, δήλωσε πως το σκυλί είχε φύγει μόνο του από το σπίτι της οικογένειας, χωρίς να το αναζητήσει και να δηλώσει ποτέ απώλεια στις αρχές. Αρνήθηκε δε οποιαδήποτε μέριμνα, σχέση και φροντίδα, αποχωρώντας, χωρίς καν να αντικρύσει το βαριά τραυματισμένο σκυλάκι.

Η συνέχεια ήταν εξαιρετικά δραματική με αυτόπτες μάρτυρες τους πελάτες του κτηνιατρείου. Ο Ζήκος, ενώ ήταν παντελώς ακίνητος από την ώρα που βρέθηκε τραυματισμένος στάθηκε όρθιος για λίγα δευτερόλεπτα κοιτώντας προς το μέρος που λίγο πριν στεκόταν ο πρώην «κηδεμόνας» με το γιό του. Κατέρρευσε και ξεψύχησε μέσα σε ελάχιστα λεπτά από ακατάσχετη αιμορραγία, παρά την προσπάθεια του ιατρικού προσωπικού να τον βοηθήσει.

Συγκλονισμένοι οι εθελοντές που φρόντιζαν το Ζήκο και είχαν αποφασίσει να τον βοηθήσουν με κάθε τρόπο να σταθεί στα πόδια του και να ζήσει προστατευμένος την υπόλοιπη ζωή του συγκεντρώνουν τα αποδεικτικά στοιχεία, για την εγκατάλειψη και τον τραυματισμό του, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία τόσο του «κηδεμόνα» όσο και του οδηγού που τον τραυμάτισε και τον εγκατέλειψε αβοήθητο.

neakriti.gr

One thought on “Κρήτη | Η συγκλονιστική ιστορία εγκατάλειψης ενός αδέσποτου – «Για τον Ζήκο και κάθε Ζήκο»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook