ΚΡΗΤΗ

Κρήτη | Η στιγμή της πτώσης του δέντρου που σκότωσε τον 51χρονο – Βίντεο ντοκουμέντο

Κόβει την ανάσα το βίντεο από την πτώση του δέντρου στην λεωφόρο Δημοκρατίας το οποίο κόστισε την ζωή του 51χρονου Παναγιώτη Μητρέλου. Μέσα από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας φαίνεται καρέ καρέ η τραγική στιγμή που το τεράστιο δέντρο πέφτει στο οδόστρωμα τρομοκρατώντας πεζούς οδηγούς όπως και περίοικους.

Ένας συνάνθρωπος μας, χάθηκε τόσο άδικα, με τις εικόνες αυτές να προκαλούν αντιδράσεις σε πολίτες, επαγγελματίες και όχι μόνο, τονίζοντας την ανάγκη να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια της τραγωδίας και να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες στους αρμόδιους του δήμου Ηρακλείου.

Για το επίμαχο δέντρο το οποίο σκότωσε τον 51χρονο, καθώς και για άλλα …επικίνδυνα σημεία, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης είχε ενημερώσει τους αρμόδιους του δήμου Ηρακλείου από τον περασμένο Μάιο.

Δικαιοσύνη ζητά ο γιος του θύματος – «Για μένα είναι φόνος»

Προκαταρκτική εξέταση η οποία κινήθηκε αυτεπαγγέλτως, ξεκίνησε για την αδιανόητη τραγωδία η οποία έλαβε χώρα χθες, Πέμπτη 18 Αυγούστου, στη Λεωφόρο Δημοκρατίας.

Η κοινωνία του Ηρακλείου και ιδίως η οικογένεια του εκλιπόντος, αναμένουν απαντήσεις για το αδόκητο χαμό του 51χρονου και η προκαταρκτική έρευνα αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια του δυστυχήματος και τυχόν ευθύνες που προκύπτουν για την πτώση του δέντρου που σκότωσε τον άτυχο άνδρα.

Υπενθυμίζεται πως ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, σε δήλωση του για το δυστύχημα, τόνισε πως «σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα για το Ηράκλειο. Το τραγικό δυστύχημα της Πέμπτης 18 Αυγούστου, σε κεντρικό σημείο της πόλης, προκαλεί βαθιά θλίψη σε όλους μας. Είναι πραγματικά αδιανόητο ένας άνθρωπος να χάνει τη ζωή του τόσο άδικα. Διαβεβαιώνω τους δημότες ότι θα κάνουμε το παν προκειμένου να εντοπιστούν επακριβώς τα αίτια του δυστυχήματος τα οποία ήδη διερευνώνται.

Εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος».

Όπως ανέφερε στο neakriti.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ηρακλείου, Γιάννης Αναστασάκης, «συμπαραστεκόμαστε πλήρως με τους συγγενείς του θύματος και είμαστε συντετριμμένοι για την απώλεια τους. Δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε μέχρι να βρούμε ακριβώς τι συνέβη. Αναφορές στις τεχνικές λεπτομέρειες του περιστατικού δεν νοούνται πριν από το τελικό πόρισμα για το τραγικό συμβάν. Θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα».

Σε ερώτηση για το αν είχαν πραγματοποιηθεί οι προβλεπόμενοι έλεγχοι από τον Δήμο πριν από το τραγικό συμβάν, ο κ. Αναστασάκης ανέφερε πως πρόκειται για μια φορτισμένη στιγμή για όλους και οι απαντήσεις θα δοθούν αρμοδίως και σε κατάλληλο χρόνο.

Γιός του θύματος: Για μένα είναι φόνος – Συγκλονίζει ο λόγος για τον οποίο βρίσκονταν φανάρια της Λ. Δημοκρατίας

Την ίδια στιγμή, ο γιός του θύματος, Χρήστος, τονίζει πως ζητά δικαιοσύνη! «Όποιος είναι αρμόδιος να αναλάβει τις ευθύνες του για τον άδικο θάνατο του πατέρα μου. Χάθηκε ένας άνθρωπος για να φταίει άλλος, για μένα πρόκειται για φόνο».

Σύμφωνα τον ίδιο, ο πατέρας του ήταν ένας αγαθός άνθρωπος, χωρίς κακία για κανένα και πάντα με το χαμόγελο. «Κανείς δεν μπορεί να φέρει τον πατέρα μου πίσω. Θα κινηθώ δικαστικά», επεσήμανε.

Όπως αναφέρει, από τη στιγμή που πληροφορήθηκε το συμβάν δεν μπορούσε να το πιστέψει και ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει τον χαμό του πατέρα του. «Η οικογένεια μου είναι σε άθλια κατάσταση, προσπαθούμε να δώσουμε κουράγιο ο ένας στον άλλο».

Παράλληλα, συγκλονίζει ο λόγος για τον οποίο ο 51χρονος Πάνος βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα φανάρια της Λεωφόρου Δημοκρατίας. Ο άτυχος άνδρας φέρεται να έφυγε με το μηχανάκι προκειμένου να αλλάξει ένα δώρο που του είχαν πάρει λίγες ημέρες πριν για την ονομαστική του εορτή.

neakriti.gr

View Comments

  • Ο δήμαρχος δολοφόνος και ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων στην ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι θα κάνουν τα πάντα για να βρουν τα ……αίτια ( όχι τις ευθύνες ) και να σιγουρευτούν πως δεν θα ……ξαναγίνει ! Για να καταλάβετε πόσο σας υπολογίζουν και που σας έχουν γραμμενους ολους ! Τώρα για το ποιος φταίει ας μην το ακουμπήσουμε γιατί αυτους που φταίνε τους βλέπετε όλοι καθημερινά στους καθρέπτες σας ! Μόνοι σας γίνατε θύματα, ανθρωπάκια, καρπαζοεισπράκτορες και λαουτζίκος προς κατανάλωση ! Τα παιδιά σας λυπάμαι, κάτι που σίγουρα δεν ισχύει για σας !
    Ας κοιτάξετε όλοι το μέρος του κορμού εκεί που έσπασε, ειναι σάπιο, τα υπόλοιπα ειναι λογια της καφετζού και του Καζαμία ! Κρίμα για τον ατυχο συντοπίτη, πλήρωνε φόρους και ψήφιζε τους φονιάδες του !

Recent Posts

Κρύα σαλάτα με κοφτό μακαρονάκι, γαρίδες και σάλτσα κοκτέιλ

Ένα δροσερό πιάτο με ζυμαρικά, γαρίδες και την αγαπημένη σάλτσα κοκτέιλ. Μπορείτε να την ετοιμάσετε…

7 λεπτά ago

Χανιά | Φωτιά ξέσπασε στο Βουλγάρω Κισσάμου

Δεύτερο περιστατικό φωτιάς καλείται να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία στα Χανιά. Σύμφωνα με πληροφορίες του…

12 λεπτά ago

Χάος σε πτήση: Έξαλλος επιβάτης έβριζε και χτύπαγε αεροσυνοδούς – Σοκαριστικό βίντεο

Απίστευτες εικόνες καταγράφηκαν σε πτήση της EasyJet από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Τουρκία με…

16 λεπτά ago

Χανιά | Φωτιά στην περιοχή του Ναυστάθμου: Σηκώθηκε το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής για να συνδράμει στην κατάσβεση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που σήμανε μετά τις 8 και μισή το πρωί,…

23 λεπτά ago

Ρέντη: Άνοιξαν στόματα για τη δολοφονία – Έβαλαν δύο οπαδούς σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων

Σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων μπήκαν δύο πρόσωπα που γνώριζαν «πράγματα και καταστάσεις» για τον σκοτεινό…

31 λεπτά ago

Δημόσια κλήρωση στην 7η ΥΠΕ Κρήτης για πλήρωση θέσης νοσηλευτών Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής στο Νοσοκομείο Χανίων

Την Τρίτη 30 Απριλίου 2024 και ώρα 11.00 π.μ. στο χώρο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας…

49 λεπτά ago