Κρήτη | Η πρώτη «γεμάτη» πτήση από το Ισραήλ στο Ηράκλειο – Τα στοιχεία για τις επόμενες ημέρες

Η πρώτη τουριστική πτήση από το Ισραήλ και συγκεκριμένα από το Τελ Αβίβ κατέφτασε σήμερα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πτήση ήταν γεμάτη από άποψη πληρότητας με 165 επιβάτες, «εγκαινιάζοντας» έναν νέο κύκλο πλησιάζοντας στο επίσημο άνοιγμα του τουρισμού.

Μάλιστα τις επόμενες ημέρες αναμένεται πληθώρα πτήσεων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου:

13 Μαΐου 12 πτήσεις

-14 Μαΐου 15 πτήσεις

-15 Μαΐου 20 πτήσεις

-16 Μαΐου 30 πτήσεις

Οι πτήσεις αυτές αναμένεται να έρθουν στην Κρήτη και το Ηράκλειο ενδεικτικά από Γερμανία, Πολωνία, Τσεχία αλλά και Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με Βρετανικά δημοσιεύματα αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν οι χώρες που θα ενταχθούν στην «πράσινη λίστα» της χώρας, δηλαδή περιοχές χαμηλού κινδύνου, στις οποίες οι πολίτες θα μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς να χρειάζεται να τεθούν σε καραντίνα στους χώρες προορισμού και όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ωστόσο σύμφωνα με δημοσιεύματα στον κατάλογο αυτό θα περιλαμβάνονται λίγες μόνο χώρες.

Ανάμεσα σε αυτές τις χώρες βρίσκεται και η Ελλάδα και συγκεκριμένα 5 νησιά, όπως μεταδίδουν πάντα τα Βρετανικά Μέσα.

Από αυτά τα νησιά δεν θα μπορούσε να λείπει η Κρήτη, ενώ στην λίστα φαίνεται πως εντάσσονται ακόμη η Ρόδος, η Κως, η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα.

Υπενθυμίζεται πως από αρχές Μαρτίου πραγματοποιούνται πτήσεις εξωτερικού στο αεροδρόμιο Ηρακλείου όμως επρόκειτο για προγραμματισμένες πτήσεις και όχι πτήσεις τσάρτερ, κάτι που σημαίνει πως οι επισκέπτες μπορεί να ήταν ομογενείς, μεμονωμένοι τουρίστες ή πολίτες που χρησιμοποιούν τις πτήσεις για επαγγελματικούς λόγους.

neakriti.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ