Κρήτη | Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης καλωσορίζει τους μαθητές

κρήτη-η-περιφερειακή-διεύθυνση-εκπαί-1484836

Ανακοίνωση, με την οποία καλωσορίζει τους μαθητές ενόψει του νέου παιδαγωγικού έτους που ξεκινάει τη Δευτέρα, εξέδωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Μανώλης Καρτσωνάκης.

«Αγαπητές μαθήτριες,

Αγαπητοί μαθητές,

Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι εκπαιδευτικοί,

Το ξεκίνημα κάθε νέας σχολικής χρονιάς χαρακτηρίζεται από ένα διάχυτο αίσθημα αισιοδοξίας, ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα σε σχέση με τη χρονιά που πέρασε. Σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία στη ζωή μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών, που δεν μπορεί παρά να είναι ελπιδοφόρα και να προκαλεί αισθήματα χαράς.

Το προηγούμενο σχολικό έτος, ήταν ιδιάζον για τη χώρα μας, αλλά και για τον κάθε Έλληνα ξεχωριστά. Ήταν μια σχολική χρονιά που ο κορωνοϊός εξακολούθησε να ταλαιπωρεί όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά και όλη την υφήλιο. Προκειμένου όμως η κατάσταση αυτή να περιοριστεί, οφείλουν όλοι να ενεργούν με γνώμονα το αίσθημα ατομικής ευθύνης και να θέτουν οι ίδιοι όρια στον εαυτό τους πάντα στα πλαίσια της λογικής κρίσης. Η αλόγιστη συμπεριφορά ουσιαστικά θέτει σε κίνδυνο, εκτός από τον εαυτό μας, και τους διπλανούς μας.

Φέτος, για μία ακόμα χρονιά, το σχολείο, εκτός από τη μετάδοση γνώσεων, την καλλιέργεια της νόησης και των δεξιοτήτων των παιδιών, θα μεριμνήσει για την παιδαγωγική στήριξη των μαθητών/τριών, καθώς και για την ομαλή συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας κατά τη διάρκεια των ιδιαίτερων συνθηκών που ενδεχομένως να προκύψουν.

Παράλληλα, καλείται να στηρίξει την ελληνική οικογένεια σε απαιτητικές στιγμές και να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους γονείς, προκειμένου να προστατευτεί η υγεία των παιδιών, των συνανθρώπων μας αλλά και των εαυτών μας, χωρίς να γίνει οποιαδήποτε έκπτωση στο αγαθό της εκπαίδευσης.

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τα σχολεία περισσότερο ενισχυμένα με τους/τις συναδέλφους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Κρήτης, καλύπτοντας οργανικά κενά μετά από πολλά χρόνια. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί, παλαιότεροι και νέοι, με ευσυνειδησία, θα εργαστούν για την επίτευξη των εκπαιδευτικών και παιδαγωγικών στόχων.

Σε αυτό το πλαίσιο, εύχομαι, σε όλους και όλες μία δημιουργική και αποτελεσματική χρονιά, τόσο σε σχολικό όσο και σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο.

Στους μαθητές και στις μαθήτριες εύχομαι ολόψυχα, να έχουν μια ομαλή χρονιά με όμορφα ερεθίσματα και νέες εποικοδομητικές εμπειρίες. Ας γίνουν η εύφορη γη στη φράση του Σωκράτη, ἡ παιδεία, καθάπερ εὐδαίμων χώρα, πάντα τ’ ἀγαθά φέρει.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook