Κρήτη | Η πένθιμη στατιστική των δρόμων – 38 νεκροί σε τροχαία φέτος

κρήτη-η-πένθιμη-στατιστική-των-δρόμων-1134122
Φωτογραφία αρχείου

Βαρύς είναι και φέτος ο… φόρος αίματος στους δρόμους της Κρήτης καθώς κατά τη διάρκεια του 2020 καταγράφηκαν 38 νεκροί μετά από τροχαία ατυχήματα.

Ο αριθμός φαίνεται αρκετά μειωμένος σε σχέση με το 2019 (που ήταν 60 οι νεκροί) ωστόσο αν αναλογιστεί κανείς τα δύο lockdown – συνολικής διάρκειας τεσσάρων περίπου μηνών – καθώς και την έλλειψη τουριστών στο οδικό δίκτυο της Κρήτης τότε οι 38 νεκροί είναι πάρα πολλοί.

Μάλιστα, ανάμεσα σε αυτούς τους νεκρούς υπάρχουν και δύο παιδιά ηλικίας 11 και 16 χρόνων.

Ο πρώτος θάνατος από ηλεκτρικό πατίνι στην Κρήτη – Νεκρός 11χρονος

Ο πρώτος θάνατος από ηλεκτρικό πατίνι καταγράφηκε στην Κρήτη τον Σεπτέμβριο του 2020 με θύμα ένα 11χρονο αγόρι.

Όλα συνέβησαν στις 21 Σεπτεμβρίου όταν ο 11χρονος την ώρα που πήγε να διασχίσει τον δρόμο της Χερσονήσου με το ηλεκτρικό του πατίνι παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα και τραυματίστηκε βαρύτατα. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρεται στο ΠΑΓΝΗ όπου εισάγεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ωστόσο υπέκυψε στα τραύματά του στις 25 Σεπτεμβρίου.

Νεκρός ανήλικος οδηγού αγροτικού που «καρφώθηκε» σε ελιά

Ένα από τα θανατηφόρα δυστυχήματα που συγκλόνισε όλη την Κρήτη ήταν εκείνο με θύμα έναν 16χρονο.

Ήταν μεσημέρι της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου όταν ο 16χρονος την ώρα που οδηγούσε ένα αγροτικό στην περιοχή Ατσιπάδων έχασε τον έλεγχο του οχήματος και «καρφώθηκε» σε μία ελιά. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Μάνα και κόρη «χάθηκαν» σε τροχαίο

Σε… οικογενειακή τραγωδία μετατράπηκε το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 23 Ιουλίου στον ΒΟΑΚ στο ύψος του Καλαμιού.

Τότε, δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά μεταξύ τους με αποτέλεσμα να πεθάνει ακαριαία μία 60χρονη γυναίκα. Λίγες ώρες αργότερα, άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο και η 29χρονη κόρη της. Στο τροχαίο τραυματίστηκε και ο 69χρονος πατέρας ο οποίος χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Δεν τράβηξε… χειρόφρενο και παρασύρθηκε από το αμάξι της

Ένα περίεργο τροχαίο δυστύχημα καταγράφηκε στις 24 Φεβρουαρίου στη Σταλίδα Ηρακλείου.

Τότε μία 48χρονη γυναίκα πάρκαρε το αυτοκίνητό της σε ένα ανηφορικό δρόμο και ξέχασε να τραβήξει χειρόφρενο. Το αποτέλεσμα ήταν όταν εκείνη πήγε να πάρει κάτι από το πορτμπαγκάζ να την παρασύρει το όχημα προς ένα δέντρο και να βρει τραγικό θάνατο.

Νεκρός πιλότος της πολεμικής αεροπορίας

Στις 20 Ιουνίου ο 33χρονος πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, Μανώλης Γαρεφαλάκης, αφήνει την τελευταία του πνοή μετά από τροχαίο. Ο άτυχος άνδρας την ώρα που κινούνταν με την μοτοσικλέτα του στη λεωφόρο Σούδας έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Ο 33χρονος Μανώλης Γαρεφαλάκης ήταν μέλος της ομάδας επιδείξεων ΖΕΥΣ και υπηρετούσε στην 115 Πτέρυγα Μάχης.

Τα τροχαία δυστυχήματα σε… αριθμούς

37 συνολικά είναι τα θανατηφόρα τροχαία που σημειώθηκαν από τον Ιανουάριο έως και σήμερα στα οποία χάθηκαν 38 ζωές.

Από τους 38 ανθρώπους οι 29 «έσβησαν» στην άσφαλτο ενώ οι 9 άφησαν την τελευταία τους πνοή στα νοσοκομεία της Κρήτης λίγες ώρες ή και μήνες μετά τα ατυχήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 38 νεκρούς οι 32 ήταν άνδρες και οι 6 γυναίκες.

Ηλικίες: Από τους 38 νεκρούς οι 9 ήταν νέοι άνθρωποι έως 30 χρόνων (ανάμεσά τους ένας 11χρονος κι ένας 16χρονος), 8 ήταν από 41 έως 50 χρόνων, 7 ήταν ηλικιωμένοι, 5 ήταν από 34 έως 40 χρόνων, 5 από 51 έως 60 χρόνων και 4 από 61 έως 70 χρόνων.

Τοποθεσία: 21 τροχαία σημειώθηκαν στους δρόμους του Ηρακλείου, 6 στο Λασίθι και από πέντε τροχαία έγιναν σε Ρέθυμνο και Χανιά. Μάλιστα τα περισσότερα από τα ατυχήματα καταγράφηκαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο (21 στο σύνολο).

Όχημα: Από τα 37 δυστυχήματα στα 16 ενεπλάκησαν αυτοκίνητα, στα 10 δίκυκλα, τα 6 καταπλακώθηκαν από τρακτέρ, δύο ήταν παράσυρση πεζού, ένα ήταν με ποδήλατο, ένα με γουρούνα και ένα με ηλεκτρικό πατίνι.

Πηγή: cretapost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook