Κρήτη | Η όμορφη παραλία με τα πεντακάθαρα νερά και ο περίεργος λόγος που ονομάστηκε “Σπηλιά του Δράκου”

Πόσα μέρη της χώρες μας σε γοητεύουν από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείς εκεί κι όμως μέχρι τότε δεν είχε τύχει να ακούσεις κάτι γι’ αυτά; Πιθανόν σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και πολλές ελληνικές παραλίες, από τις δεκάδες που έχουμε. Ας μιλήσουμε για μία που σίγουρα μας έχει κλέψει την καρδιά και βρίσκεται στην Κρήτη. Συνηθίζουν να την αποκαλούν ως «Σπηλιά του Δράκου» ενώ η επίσημη ονομασία της παραλίας αυτής είναι το Αμμούδι. Ωστόσο έχει τη δική της ξεχωριστή ιστορία, όπως και πολλά μέρη της Κρήτης και γι’ αυτό αποκαλείται και με το όνομα του Δράκου.

Η «Σπηλιά του Δράκου», λοιπόν, είναι μια παραλία η οποία βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα μακριά από τον Άγιο Νικόλαο αλλά ακόμη πιο κοντά στην Ιεράπετρα. Σε μια μαγευτική τοποθεσία που σου θυμίζει καλοκαίρι και δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Μπορείς να εντοπίσεις στους χάρτες της Google πού ακριβώς βρίσκεται. Πρόκειται για μια όμορφη και γραφική παραλία με ρηχά και πεντακάθαρα νερά. Το σκηνικό συμπληρώνει η ψιλή χρυσή άμμος που σε καλεί να κάτσεις και να απολαύσεις τον ήλιο. Όσοι την έχουν επισκεφθεί, έφυγαν με μία ωραία αίσθηση. Είναι από τις ελληνικές παραλίες που θυμάσαι…

Πώς πήρε όμως το όνομα «Σπηλιά του Δράκου» ενώ λέγεται κανονικά Αμμούδι. Είναι από τις λίγες φορές που μια ταβέρνα δίνει το όνομα σε μια τοποθεσία αντί να γίνει το αντίθετο. Και όμως η παραλία έγινε γνωστή ως η Σπηλιά του Δράκου, από την ομώνυμη ταβέρνα που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της.

Να θυμάσαι, αν βρεθείς στην περιοχή ότι η υπέροχη αυτή παραλία δεν διαθέτει φυσική σκιά οπότε θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος αν θες να μείνεις εκεί για ώρες. Επιπλέον να θυμάσαι ότι βρίσκεται κοντά στη Μονή Καψά. Για να την εντοπίσεις εύκολα και να μην μπερδευτείς, θα πρέπει να σταματήσεις ακριβώς κάτω από την ταβέρνα Σπηλιά του Δράκου και να κινηθείς στους χωματόδρομους που οδηγούν στη θάλασσα. Κοντά σχηματίζονται κι άλλοι δυσπρόσιτοι κόλποι.

expliringgreece.tv

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ