Κρήτη | Η μαύρη παραλία βγαλμένη σαν από παραμύθι | Photos

Βγαλμένη σαν από παραμύθι, η μαύρη παραλία Άσπες βρίσκεται περίπου 58 χλμ νότια του Ηρακλείου, σε μια από τις πιο απομονωμένες και δύσβατες περιοχές των Αστερουσίων Όρεων.

Βρίσκεται 4 χλμ ανατολικά από τον οικισμό των Τριών Εκκλησιών. Το ουσιαστικό άσπες σημαίνει κατολισθήσεις.

Οι Άσπες έχουν σκούρα μαύρη χοντρή άμμο, σχετικά σπάνιο φαινόμενο στις παραλίες των Αστερουσίων και συνηθισμένο στην Ιεράπετρα.

Είναι περιτριγυρισμένη από ψηλά βράχια πάνω στα οποία σχηματίζονται μεγάλες σπηλιές, οι οποίες έχουν ορθογώνιες πλευρές, σαν κάποιος να τις έχει σμιλέψει!aspes

aspes 2Τα χρώματα της θάλασσας έχουν ένα έντονο γαλαζοπράσινο χρώμα,ενώ η παραλία, χρόνο με το χρόνο, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, αλλάζει όψη και μέγεθος. Όταν έχει λίγο κύμα η παραλία σχεδόν χάνεται.aspes 3Η πρόσβαση στην παραλία είναι πολύ δύσκολη καθώς μπορείτε να έρθετε μόνο με βάρκα. Το κοντινότερο λιμανάκι βρίσκεται στις Τρεις Εκκλησιές και στον Τσούτσουρα. Μάλιστα, υπάρχει καραβάκι από τον Τσούτσουρα που εκτελεί ημερήσιες εκδρομές.

Λόγω της απομονωμένης της θέσης, είναι πάντα έτοιμη πάντα να υποδεχτεί τους «σκαφάτους» επισκέπτες της, οι οποίοι δένουν τις βάρκες ψηλά στα βράχια της παραλίας και έτσι δημιουργούν ένα χαρακτηριστικό “πλέγμα” από σχοινιά.aspes 4Αξίζει να έχετε μαζί σας ένα κουτάλι για να μαζέψετε αλάτι από τις γούβες που σχηματίζονται στα βράχια. Επίσης, παρατηρήστε τους βράχους δυτικά της παραλίας, που είναι σαν μια παρέα από μενίρ. Ποιος ξέρει, ίσως εδώ να ήταν το εργαστήρι του Οβελίξ!

Πηγή:  cretanbeaches.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ