Κρήτη | Η δολοφονία του καρδιολόγου, ο βραβευμένος …κατάσκοπος και η ειδική κρύπτη

κρήτη-η-δολοφονία-του-καρδιολόγου-ο-β-738741

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου βρέθηκε ο 40χρονος Βούλγαρος αστυνομικός, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη από την Σητεία. Ισόβια έχουν επιβληθεί και στην 41χρονη χήρα του άτυχου γιατρού με την οποία ο Βούλγαρος αστυνομικός φέρεται να διατηρούσε ερωτικό δεσμό.

Η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας σε δεύτερο βαθμό εκκρεμεί καθώς πριν από λίγες ημέρες ζητήθηκε αναβολή από την πλευρά της συνηγόρου υποστήριξης κατηγορίας.

Ο 40χρονος βρέθηκε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα προμήθειας κινητού τηλεφώνου σε κατάστημα κράτησης. Αυτό συνέβη τον Αύγουστο του 2018 και ενώ ήταν κρατούμενος (υπόδικος) στις φυλακές Αλικαρνασσού.

Στη διάρκεια ελέγχου δέματος στις φυλακές με παραλήπτη τον 40χρονο, οι σωφρονιστικοί εντόπισαν σε υποδήματα ειδική κρύπτη συσκευή κινητού τύπου ρολόι με ενσωματωμένη κάρτα sim. Σε βάρος του 40χρονου κινήθηκε πειθαρχική διαδικασία και φυσικά ποινική.

Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε το παραμικρό για το κινητό-ρολόι. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με τριετή αναστολή. Φυσικά επέστρεψε στη φυλακή αφού εκτίει ποινή για τη δολοφονία του καρδιολόγου.

Στο πρωτόδικο δικαστήριο ο 40χρονος ανέλαβε αποκλειστικά την ευθύνη για τη δολοφονία του καρδιολόγου, αν και ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει. Για την ερωμένη του ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε το παραμικρό και είναι αθώα.

Στο άκουσμα της απόφασης η χήρα κατέρρευσε. Ξέσπασε σε λυγμούς, συνειδητοποιώντας ότι θα επιστρέψει στη φυλακή, με ισόβια στην πλάτη και ένα μικρό παιδί πίσω. Ελπίζει ότι στο δευτεροβάθμιο θα έχει διαφορετική ποινική αντιμετώπιση. Εκείνος πάλι διατηρεί την ψυχραιμία του.

Με βάση τα έγγραφα που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο, από το 2004 μέχρι και την σύλληψη του κατείχε τη θέση του κατασκόπου στην Ομάδα Καταπολέμησης της Εγκληματικότητας, υπηρεσία που ανήκει στο υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας. Επί πολλά έτη βραβευόταν επίσης από την Γενική Διεύθυνση Εγκληματολογίας Αστυνομίας του Βασιλείου της Ισπανίας.

Πηγή:cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook