Κρήτη | Η διοίκηση του Βενιζελείου για τα κρούσματα κορονοϊού στην Ορθοπεδική κλινική

κρήτη-η-διοίκηση-του-βενιζελείου-για-τ-1170515

Αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τα τρία κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε ασθενείς στην Ορθοπεδική Κλινική του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου κάνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κώστας Τερζάκης.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση:

Το πρώτο περιστατικό στις 7 Φεβρουαρίου αφορούσε σε άνδρα ασθενή  88 ετών με εξάρθημα ισχίου εισήχθη στην ορθοπεδική κλινική. Πραγματοποιήθηκε Rapid test το οποίο ήταν αρνητικό. Την επόμενη ημέρα ο ασθενής αναχώρησε με δική του πρωτοβουλία και μετέβει στο ΠΑΓΝΗ, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε 1 Rapid test το οποίο ήταν αρνητικό και ένα Μοριακό το οποίο ήταν θετικό.

Αμέσως μετά την ενημέρωση, η Συντονίστρια Ιχνηλάτησης Κα Αργυρή Παπαδογιαννάκη (Ιατρός) έδωσε οδηγίες, για να διενεργηθούν covid test, όπου υπήρχε ένδειξη. Ακολούθησε απολύμανση του θαλάμου.

Το δεύτερο περιστατικό στις 9/2 ήταν μια ασθενή γυναίκα 79 ετών η οποία είχε εξέλθει από την κλινική, μετά από τριημέρου, ανέπτυξε εμπύρετο στην οικία της πραγματοποιήθηκε covid test και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Η ασθενής παρέμεινε νοσηλευόμενη στην οικία της ενώ οι συγγενείς ενημέρωσαν την κλινική.

Τέλος το περιστατικό στις 11/2 ήταν και πάλι ασθενής γυναίκα 91 ετών και  μετά  από διημέρου που είχε εξέλθει από την κλινική, εμφάνισε  εμπύρετο, της έγινε test covid από τους οικείους της το οποίο ήταν θετικό. Άμεσα δόθηκαν οδηγίες από την Συντονίστρια Ιχνηλάτησης για test καθώς και απολύμανση του χώρου.

Πραγματοποιήθηκε ιχνηλάτηση σε όλους τους ασθενείς και το προσωπικό  της κλινικής με Μοριακά test  και βρέθηκε μια ασθενής γυναίκα 73 ετών θετική, η οποία κατά την εισαγωγή της ήταν αρνητική. Το ίδιο βράδυ μεταφέρθηκε ασυμπτωματική στην κλινική covid. Επίσης πραγματοποιήθηκαν Rapid test σε 10 συνοδούς τα οποία ήταν όλα αρνητικά.

Σύμφωνα με τον Διοικητή πραγματοποιήθηκε εκ νέου απολύμανση στους χώρους της ορθοπεδικής κλινικής. Παράλληλα λαμβάνονται επιπρόσθετα μέτρα θωράκισης του Νοσοκομείου  από την μετάδοση του ιού covid-19.

Πηγή:protohema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook