Κρήτη | Η αξιοποίηση του “Ν. Καζαντζάκης” στο επίκεντρο της συνάντησης Λαμπρινού με Σταϊκούρα στην Αθήνα

κρήτη-η-αξιοποίηση-του-ν-καζαντζάκη-564391

Το θέμα της αξιοποίησης της έκτασης του αεροδρομίου “Νίκος Καζαντζάκης” που θα απελευθερωθεί με την μελλοντική έναρξη λειτουργίας του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι είναι στην κορυφή της ατζέντας, με την οποία μεταβαίνουν σήμερα στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι οποίοι θα έχουν συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι ο σχεδιασμός για την αξιοποίηση της έκστασης του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης» και η συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. “Λότζια” και Περιφέρεια έχουν εδώ και καιρό διατυπώσει την αμετακίνητη πρόθεσή τους να διεκδικήσουν τον κύριο λόγο σε αυτόν τον σχεδιασμό για την αξιοποίηση προς όφελος της τοπικής κοινωνίας μιας έκτασης περίπου 3.500 στρεμμάτων, τμήμα της οποίας ανήκει ιδιοκτησιακά στο δήμο Ηρακλείου.

Προς αυτή την κατεύθυνση, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας του δήμου Ηρακλείου Μανόλης Βασιλάκης, εδώ και καιρό ο δήμος έχει καταρτίσει και καταθέσει μία προκαταρκτική μελέτη και αυτό που ζητά είναι να εκπονήσει τον σχεδιασμό της αξιοποίησης της έκτασης, η οποία, όπως είπε, είναι κρίσιμης σημασίας όχι μόνο για την περιοχή της Ν. Αλικαρνασσού και της πόλης του Ηρακλείου, αλλά και για ολόκληρο το νησί.

Εκτός από τον κ. Σταϊκούρα, ο δήμαρχος Ηρακλείου και ο περιφερειάρχης θα έχουν συνάντηση και την διοίκηση της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.». Επί τάπητος θα τεθούν οι διαδικασίες ωρίμανσης και υλοποίησης έργων σχολικής στέγης.

Συγκεκριμένα, θα συζητηθεί η προώθηση της κατασκευής και η επιτάχυνση των διαδικασιών για την ανέγερση του νέου Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας, του νέου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Ηρακλείου, καθώς και των νέων σχολείων στο στρατόπεδο Μπετεινάκη, στον Καρτερό.

Πηγή: ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook