Κρήτη | Γιαγιά από την Ουκρανία ξαναβρήκε τα εγγόνια της – Η συνταρακτική ιστορία της | Video

κρήτη-γιαγιά-από-την-ουκρανία-ξαναβρή-1418934

Μια συνταρακτική ιστορία εξιστόρησε μια γιαγιά από την Ουκρανία που μένει στο Ηράκλειο, που το προηγούμενο χρονικό διάστημα έκλαιγε για το μέλλον των εγγονιών της εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ πλέον είναι χαρούμενη που έχει στη ζεστή αγκαλιά της τα παιδιά τού γιου της.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, η κ. Λιούμποβ επαγρυπνεί για το μέλλον του γιου της, ο οποίος βρίσκεται στην Ουκρανία και κάθε μέρα βιώνει τις συνέπειες του πολέμου. Πιο συγκεκριμένα, στις 27 Φεβρουαρίου, τέσσερις μέρες από την αιφνίδια και διεθνώς καταδικαστέα εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την έναρξη του πολέμου, η κ. Λιούμποβ με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε στην ΚΡΗΤΗ ΤV την αγωνία της για τα παιδιά και τα εγγόνια της, που εγκλωβισμένα στο υπόγειο του σπιτιού τους στην Ουκρανία, έτρεμαν κάθε φορά που ηχούσαν σειρήνες. Οι περιγραφές ήταν σπαρακτικές καθώς ο τηλεοπτικός φακός αποτύπωσε με τον πλέον γλαφυρό τρόπο το δάκρυ της μάνας για τον γιο της, τη νύφη της και τα εγγόνια της.

Σήμερα, ενάμιση μήνα αργότερα, η ανακούφιση είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της, καθώς κρατάει και πάλι στην αγκαλιά της τα εγγόνια της. Η χαρά και η ικανοποίηση που της προσφέρει η επαφή με τα εγγόνια είναι διάχυτη. Τα εγγόνια της είναι ασφαλή και μακριά από τις φρικαλεότητες του πολέμου και αρκετά συχνά βρίσκουν καταφύγιο στη ζεστή αγκαλιά ενός οικείου προσώπου, όπως είναι αυτό της γιαγιάς τους.

Η «νύφη μου μού έλεγε ότι δεν μπορεί να έρθει τότε και περίμεναν εδώ 4 ολόκληρες ημέρες μέχρι να φτάσουν στην Ελλάδα. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη που ήρθαν τα εγγόνια δίπλα σε μένα. Δεν έχω πλέον τόσο πολύ άγχος. Κλαίω γιατί χαίρομαι», ανέφερε η κ. Λιούμποβ.

Μόλις μία εβδομάδα πριν, η νύφη της κατάφερε να περάσει τα σύνορα μαζί με τα δύο μικρά παιδιά της. Ωστόσο, η σκέψη της ίδιας της κ. Λιούμποβ, των παιδιών αλλά και της μητέρας τους βρίσκεται πίσω στην αιματοβαμμένη Ουκρανία, εκεί όπου παραμένει εντός συνόρων ο γιος της. Η καθημερινή επικοινωνία που φροντίζουν να έχουν ανακουφίζει έστω και πρόσκαιρα την αγωνία τους.

Η κ. Λιούμποβ υπογραμμίζει πως αναμένει να τελειώσει ο πόλεμος και οι συνέπειές του, που έχει διαχωρίσει με αυτόν τον φρικτό τρόπο την οικογένειά της.

«Αναμένουμε μέχρι να σταματήσει ο πόλεμος και προσπαθώ να φροντίζω τα παιδιά όσο μπορώ. Με στενοχωρεί που ο γιος μου είναι εκεί», είπε η κ. Λιούμποβ. Τα δύο αγοράκια μαζί με τη μητέρα τους εγκαταστάθηκαν ήδη σε διαμέρισμα στο Ηράκλειο, όπου και θα παραμείνουν μέχρι να μπει ένα τέλος στον πόλεμο και να καταφέρει η οικογένεια να ενωθεί και πάλι, μακριά από τις φρικτές εικόνες των πολεμικών συγκρούσεων, για να καταφέρουν να συνεχίσουν τη ζωή τους από εκεί που την άφησαν και σχεδιάζοντας από κοινού ένα μέλλον ειρηνικό.

Πηγή:neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook