Κρήτη | Για «σκευωρία» σε βάρος του έκανε λόγο ο 52χρονος που κακοποιούσε την κόρη του

κρήτη-για-σκευωρία-σε-βάρος-του-έκαν-1422372

Η ανήλικη φέρεται να έπεφτε θύμα των ασελγών πράξεων του πατέρα της, από τα 12 έως τα 17 της, έως ότου βρήκε το θάρρος να μιλήσει και η υπόθεση να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης

Ολοένα και περισσότερο πυκνώνουν τα περιστατικά σωματικής, ψυχολογικής και σεξουαλικής κακοποίησης που εκτυλίσσονται πίσω από τις κλειστές πόρτες των σπιτιών, στην Κρήτη. Δυστυχώς, σε – σχεδόν – καθημερινή βάση, ουκ ολίγες υποθέσεις που έρχονται στο «φως» από το αστυνομικό και το δικαστικό ρεπορτάζ και στους τέσσερις νομούς του νησιού σχετίζονται με κρούσματα είτε ωμής σωματικής βίας, είτε σεξουαλικής κακοποίησης, τα οποία φέρονται να λαμβάνουν χώρα εντός… οικογενειακής εστίας.

Την Τετάρτη 13 Απριλίου, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης έκρινε ομόφωνα ένοχο – και σε δεύτερο βαθμό – έναν 52χρονο Κρητικό, ο οποίος φέρεται να ασελγούσε, επί πενταετία, σε βάρος της – τότε – ανήλικης κόρης του. Η υπόθεση είχε έρθει στο «φως» το 2010, αφού η ανήλικη είχε συμπληρώσει τα 17 της έτη.

Ο 52χρονος – σήμερα – άνδρας είχε καταδικαστεί το 2018 σε κάθειρξη 17 ετών, ωστόσο παρέμενε εκτός φυλακής, καθώς είχε χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του. Μετά τη καταδίκη που του επιβλήθηκε την Τετάρτη 13 Απριλίου, από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο σε κάθειρξη 8 ετών, ο 52χρονος παίρνει τον δρόμο για τη φυλακή, προκειμένου να εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε για τα όσα φέρεται να έκανε στην κόρη του πριν από περισσότερα από 12 χρόνια.

Ο 52χρονος δικάστηκε και καταδικάστηκε την Τετάρτη 13 Απριλίου, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε στην απολογία του τις κατηγορίες και έκανε λόγο για «σκευωρία» σε βάρος του. Ωστόσο, δεν έπεισε την Έδρα, που τον έκρινε ομόφωνα ένοχο.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν την Τετάρτη 13 Απριλίου, η παθούσα, η μητέρα της, καθώς και φίλες της παθούσας, οι οποίες ήταν τότε ανήλικες. Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν την Τετάρτη 13 Απριλίου, κατά τις μαρτυρικές καταθέσεις, ο 52χρονος φέρεται να ασκούσε σωματική βία τόσο στη σύζυγό του, όσο και στην κόρη του. Εξάλλου, ο καταδικασθείς φέρεται να είχε προβεί σε παρενοχλητική συμπεριφορά και σε βάρος ανήλικων τότε φίλων της κόρης του.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στον 52χρονο το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς επί μακρόν μετά την πράξη του. Τελικά του επιβλήθηκε ποινή έξι ετών για «αποπλάνηση ανηλίκου» και ποινή 4 ετών για «βιασμό». Η πράξη της «αιμομιξίας» για την οποία είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό έχει γίνει πλέον πλημμέλημα (γενετήσιες πράξεις μεταξύ συγγενών) και έχει παραγραφεί, καθώς έχουν παρέλθει 8 έτη από την τέλεσή της. Συνολικά του επιβλήθηκε, κατά συγχώνευση, ποινή κάθειρξης 8 ετών. Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο εισαγγελέας Εφετών είχε προτείνει την απαλλαγή του κατηγορούμενου λόγω αμφιβολιών.

Το 2018 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου είχε κρίνει ένοχο τον 52χρονο για «αιμομιξία», για βιασμό και για αποπλάνηση και του είχε επιβληθεί συνολική ποινή κάθειρξης 17 ετών. Ωστόσο, είχε δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του και έτσι παρέμενε μέχρι χθες (Τετάρτη 13 Απριλίου) ελεύθερος.

Με δηλώσεις του ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας κ. Γιώργος Καρούτσος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση, κάνοντας λόγο για δικαίωση της εντολέως του. Σύμφωνα, πάντως, με τον δικηγόρο της παθούσας, «τα σημάδια από τα ειδεχθή αυτά εγκλήματα είναι χαραγμένα στην ψυχή της».

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook