Κρήτη | Γεμίζει η ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ από τραυματίες τροχαίων – Στο 50% οι νοσηλείες σε σχέση με πέρυσι

Σε δραματικούς τόνους, η ανάρτηση του υποδιοικητή του ΠαΓΝΗ, κ. Στέλιου Κτενιαδάκη, για τα τροχαία στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, αναφέρει “κάθε μέρα νεκροί και τραυματίες. Η ΜΕΘ του ΠαΓΝΗ 50% νοσηλείες σε σχέση με πέρυσι. Οικογενειες μέσα στην απόγνωση.

Όσο οδυνηρα μάθαμε να μετράμε τους νεκρούς και τους νοσηλευομενους από Covid19 έτσι κάθε μέρα πρέπει να μετράμε τους νεκρούς μας και τους νοσηλευομενους βαριά από τη μάστιγα των τροχαίων.

Κάθε μέρα να ακούμε τι συνέβη και πόσοι χάθηκαν.

Μπας και καταλάβουμε ότι δεν οδηγαμε μηχανάκι με παντόφλα, ότι δεν παρκάρουμε στο αντίθετο ρεύμα για να πάρουμε καφέ, ότι δεν οδηγαμε ένα αμάξι χωρίς λάστιχα, ότι δεν φοράμε τη ζώνη μόλις δούμε τροχαια, ότι δεν κάνουμε αναστροφή στη διπλη γραμμή, ότι δεν είμαστε μάγκες όταν μπαίνουμε σφήνα στην ουρά,ότι κάποιος πρέπει να μαζέψει τις γουρούνες και τα γουρούνια που εκμεταλλευονται τον κόσμο,οτι μιλάμε στα κινητά και στρίβουμε ως οδηγοι F1και αυτά είναι λίγα από αυτά που είδα σήμερα.

Μη ρωτάτε τι φταίει. Σε ένα ατύχημα συμβαίνουν ταυτόχρονα πολλά και συνήθως δεν μαθαίνονται ποτε. Για τα τροχαια δεν φταίει μόνο ένα πράγμα! Φταίνε οι “άλλες αιτιες”. Φταίει η αδιαφορία φταίει έλλειψη τιμωρίας, φταίει η βλακεια, η μαγκιά, το ελαμωρετωρα, το πεντελεπταεκανα και τισενοιαζειεσεναρε. Γιαυτό κάθε μέρα να μετράμε τους νεκρούς μας,να μετράμε τους βαριά τραυματίες και τα εκατοντάδες ατυχηματα. Να βάλουμε μυαλό αποκλείεται. Ας βάλουμε ζώνη και κράνος. Και ο Θεός βοηθός.”

cretalive.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ