Κρήτη | Φτάνουν μέχρι το ΣτΕ για τη λαϊκή

κρήτη-φτάνουν-μέχρι-το-στε-για-τη-λαϊκ-795144

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της λαϊκής αγοράς του Μασταμπά, με τους κατοίκους των οδών όπου πραγματοποιείται ως σήμερα η λαϊκή, να έχουν κινήσει τη διαδικασία για να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επίκειται η καθοριστική συνάντηση της δικηγόρου των κατοίκων με εξειδικευμένο νομικό, για να καθοριστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την κατάθεση της προσφυγής.

Μάλιστα σε μια τέτοια περίπτωση, είναι πιθανό να «παγώσει» αυτόματα η λειτουργία της συγκεκριμένης λαϊκής αγοράς, μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης από το ΣτΕ. Ένα ακόμη ερώτημα που τίθεται είναι και ο αριθμός των οικογενειών που θα μετάσχουν στην προσφυγή, αν και από τους πολίτες που έχουν ήδη υπογράψει για το αίτημα απομάκρυνσης της λαϊκής αγοράς, είναι βέβαιο ότι στην προσφυγή θα μετάσχει η πλειοψηφία τους.

Το θέμα της λαϊκής αγοράς απασχόλησε χθες και τη Λότζια. Εκεί βρέθηκαν κάτοικοι τόσο από το Μασταμπά, όσο και από τη Νέα Αλικαρνασσό, αλλά και εκπρόσωποι των λαϊκών αγορών με τη συζήτηση να «φουντώνει» και την ένταση να «χτυπά κόκκινο».

Αυτό που τόνισαν οι πολίτες και από τις δύο περιοχές είναι πως θέλουν να δοθεί άμεσα λύση. Μια λύση που έπρεπε να έχει δοθεί από το τέλος του 2018. Μάλιστα την ώρα που οι εξελίξεις για το Μασταμπά είναι ραγδαίες, εξίσου σημαντικές είναι και για το έτερο «ανοιχτό» μέτωπο.

Αυτό που επισήμαναν κάτοικοι της Νέας Αλικαρνασσού, είναι ότι αν μέχρι τις αρχές Φλεβάρη δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις, τότε είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, ζητώντας να γίνει η μεταφορά της στο χώρο του πρώην Κέντρου Διασκέδασης «Φάρος».

Ενώ για τη λαϊκή του Μασταμπά στην οδό Παρασκευοπούλου, η νέα πρόταση αφορά τη μεταφορά της στις οδούς Σεργίου Κυβέλης, από τη συμβολή της με την οδό Εμμ. Χαρ. Παπαδάκη και την οδό Βαλτετσίου, από τη συμβολή της με την οδό Σεργίου Κυβέλης, η οποία είναι παράλληλη με την οδό Ερυθραίας.

«Ανοιχτό» παραμένει επίσης και το μέτωπο για τη λαϊκή αγορά των Καμινίων.

Πηγή: ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook