Κρήτη | Φρίκη με τον βιασμό του ανηλίκου – Έτσι τον καθοδηγούσε ο 66χρονος στο σκοτεινό χώρο του διαδικτύου

κρήτη-φρίκη-με-τον-βιασμό-του-ανηλίκου-1661338

Ως απόλυτα ανατριχιαστικός περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο ο 66χρονος καλλιτέχνης καθοδηγούσε το ανήλικο αγοράκι στο σκοτεινό χώρο του διαδικτύου και τις σελίδες γνωριμιών με άνδρες.

Η ενδελεχής έρευνα της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος θα «φωτίσει» όλη την ψηφιακή διαδρομή, ενώ αναμένεται η ταυτοποίηση τουλάχιστον 3 Ηρακλειωτών τους οποίους ο 15χρονος κλήθηκε να συναντήσει για να συνευρεθεί μαζί τους. Το παιδί έχει δηλώσει στους αστυνομικούς πως όλοι ήξεραν ότι συνομιλούν με ανήλικο.

Έναν άνθρωπο που ήξερε να καλύπτει τα ίχνη του αλλά και πώς να χειραγωγήσει το ανήλικο αγοράκι, τα στοιχεία της υπόθεσης η οποία κρίνεται αύριο από την Ανακρίτρια που θα αποφασίζει για την τύχη του Κρητικού καλλιτέχνη.

Στην απολογία του που αναμένεται να ξεκινήσει αύριο Παρασκευή, 31 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι ο 66χρονος καλείται να παρουσιάσει στοιχεία που να αποδεικνύουν όσα ισχυρίζεται. Ότι δηλαδή δεν έχει σχέση με την υπόθεση, μιλώντας για σκευωρία. Επικαλούμενος μάλιστα και ένα ιδιόχειρο σημείωμα του 15χρονου αγοριού.

Ο συνήγορός του μιλά για απουσία αποδεικτικών στοιχείων, καθώς ο 66χρονος ισχυρίζεται πως δεν έχει βρεθεί κανένα δικό του ψηφιακό ίχνος.

Στις καταθέσεις του 15χρονου ωστόσο είναι σαφές ότι ο άνθρωπος που το κακοποιούσε ήταν εκείνος που χρησιμοποιούσε το κινητό του παιδιού για να διοχετεύσει από αυτό στις σελίδες γνωριμιών τις άσεμνες φωτογραφίες. Ο ανήλικος έχει εξηγήσει στους αστυνομικούς ότι ο κατηγορούμενος έστηνε καρτέρι σε συγκεκριμένα σημεία κοντά στο σπίτι του περιμένοντας να περάσει. Του αποσπούσε το κινητό και του το επέστρεφε όταν σχολούσε από τα μαθήματα του.

Ο τρόπος με τον οποίο καθοδηγούσε το ανήλικο αγοράκι για να κινείται στο σκοτεινό χώρο του διαδικτύου και τις σελίδες γνωριμιών με άνδρες περιγράφεται ως απόλυτα ανατριχιαστικός. Όμως ακόμη πιο εξοργιστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο «φως» για το πώς ο κατηγορούμενος κατάφερε να αποσαρθρώσει πλήρως την προσωπικότητα του άτυχου παιδιού. Ώστε όχι μόνο να μην αντιδρά, αλλά να νιώθει πως για ότι φρικτό και αποτρόπαιο συνέβαινε, έφταιγε το ίδιο. Πως δεν ήταν εκείνο το θύμα, αλλά προκαλούσε εκείνο την κτηνώδη εκμετάλλευση σε βάρος του, κάνοντας το παιδί να νιώθει πως εκείνο ήταν ο κακοποιητής.

Κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim και αποθήκευσης βρίσκονται όλα στο μικροσκόπιο της δίωξής ηλεκτρονικού εγκλήματος που θα ανασύρει όλα τα στοιχεία που έχουν ληφθεί και διακινηθεί. Σε μια χρονοβόρα διαδικασία που θα αποδείξει πότε και πως ελήφθησαν. Πως αναρτήθηκε το πορνογραφικό υλικό, ακόμη και σε ποιο χώρο βρισκόταν όποιος έκανε χρήση των συσκευών.

Μέσα από την ίδια διαδικασία αναμένεται να ταυτοποιηθούν και οι τουλάχιστον τρεις Ηρακλειώτες τους οποίους κλήθηκε να συναντήσει ο 15χρονος για να συνευρεθεί μαζί τους. Τα δυο πρόσωπα τα οποία παρουσιάστηκαν σε ραντεβού με αγροτικά οχήματα φαίνεται ότι αντιστοιχούν σε δυο επίμαχα προφίλ τα οποία εντοπίστηκαν στις σελίδες γνωριμιών. Το τρίτο πρόσωπο φαίνεται ότι επιχείρησέ να σβήσει κάθε ίχνος του, καθώς δεν εντοπίστηκε το προφίλ του, ωστόσο τα στοιχεία αναμένεται να ανασυρθούν από την σάρωση της ΔΗΕ.

Το ίδιο το παιδί φέρεται να έχει δηλώσει στους αστυνομικούς πως ο 66χρονος τον καθοδηγούσε, τι να γράψει στα μηνύματα προς τους χρήστες των σελίδων, είτε τι να τους απαντάει όταν τον ρωτούσαν πόσα χρήματα ήθελε για να συνεχιστεί η επικοινωνία. Ο 15χρονος έχει δηλώσει στους αστυνομικούς πως όλοι ήξεραν ότι συνομιλούν με ένα ανήλικο παιδί.

Όταν δεν ήταν παρόν ο κατηγορούμενος τους ζητούσε ως αντάλλαγμα ποσά της τάξης των 300 – 500€ με στόχο να τους αποφύγει. Όπως και έγινε σε αρκετές συνομιλίες με συνέπεια ο 66χρονος με έντονο τρόπο να του υποδείξει να μην ζητά χρήματα μέχρι να μάθει πως κινούνται τα πράγματα στις σκοτεινές αυτές σελίδες, ώστε όταν θα άρχιζαν να εισπράττουν, να μοιράζονται από κοινού τα χρήματα.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook