Κρήτη | Φωτιά στην Πρέβελη: Απομακρύνθηκε ο κίνδυνος για το Φοινικόδασος

Φωτό αρχείου

Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού για την απομάκρυνση κατασκηνωτών που βρίσκονται στην Πρέβελη, στήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, μετά την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Αμμούδι του δήμου Αγίου Βασιλείου.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι κατασκηνωτές μεταφέρθηκαν σε άλλη παραλία ώστε να είναι ασφαλείς και να μην κινδυνεύσουν από τη φωτιά που καίει σε χαμηλή βλάστηση.

Την ίδια ώρα η μεγάλη ανησυχία για το φοινικόδασος που βρίσκεται στην περιοχή απομακρύνθηκε καθώς οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για “καλύτερη” εικόνα και για εστία της φωτιάς ανατολικά της Πρέβελης. Νωρίτερα και προκειμένου να μην “ξεφύγει” η κατάσταση, έκανε ρίψεις και το ρώσικο “θηρίο” Μπέριεφ συνδράμοντας την επιχείρηση κατάσβεσης.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, Λάμπρος Κίτσιος, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων, ότι το Δυτικό κομμάτι (προς Πρέβελη) είναι υπό έλεγχο, ενώ η φωτιά εξακολουθεί να καίει προς τα Ανατολικά.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούσαν στη διάρκεια της νύχτας ισχυρές δυνάμεις με την συμμετοχή τριών ομάδων πεζοπόρου ενώ στην κατάσβεση μετείχαν και εναέρια μέσα, και συγκεκριμένα δύο ελικόπτερα. Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και συνολικά επιχειρούν 29 οχήματα (πυροσβεστικά, υδροφόρες κτλ) με το αντίστοιχο προσωπικό που ξεπερνά τα 60 άτομα.

Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης ανέφερε στο rethemnosnews.gr: «Είμαστε σε φάση συντονισμού της όλης κατάστασης. Προσπαθούμε να απεγκλωβίσουμε τον κόσμο. Σκάφη του Λιμενικού πηγαίνουν προς την περιοχή, όπως και όλα τα κοντινά καραβάκια, προκειμένου να συγκεντρώσουν και να πάρουν τον κόσμο ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ