Κρήτη | Φωτιά σε εργοστάσιο – Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 48χρονος που κατηγορείται για εμπρησμό

κρήτη-φωτιά-σε-εργοστάσιο-ελεύθερος-1520371
Φωτογραφία αρχείου

Ελεύθερος θα αφεθεί με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 48χρονος άνδρας που συνελήφθη ως υπαίτιος για την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου σε εργοστάσιο ξυλείας στην Ιεράπετρα.

Σύμφωνα με την απόφαση, στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της Ιεράπετρας 3 φορές το μήνα και άμεση ένταξη σε πρόγραμμα απεξάρτησης από τον αλκοόλ. Ο 48χρονος, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της βιοτεχνίας, έχουν προσωπικές διαφορές και πριν από λίγο καιρό είχε βάλει και πάλι φωτιά στη βιοτεχνία και περίπου 24 ώρες πριν προκαλέσει αυτή την καταστροφή, είχε καταδικαστεί ερήμην του. Ο συνήγορος υπεράσπισης, μιλώντας στο neakriti.gr, ανέφερε οτι θα ασκήσει έφεση κατά των δύο αποφάσεων.

Υπενθυμίζεται οτι το κατηγορητήριο περιλαμβάνει την κακουργηματική πράξη του εμπρησμού από πρόθεση αλλά και κατηγορίες για καταστροφή ιδιωτικών περιουσιών, και έκθεση σε κίνδυνο ανθρωπίνων ζωών.

Το χρονικό

Ο 48χρονος μετά από μια κινηματογραφική επιχείρηση συνελήφθη την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, λίγες ώρες μετά την πυρκαγιά, προσπαθώντας να μετακινηθεί με ΚΤΕΛ από το Κάτω Χωριό προς το Ηράκλειο και πιθανότατα να κρύψει τα ίχνη του. Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αμέσως μετά στον ανακριτή, όπου ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, ζητώντας παράλληλα να του οριστεί συνήγορος υπεράσπισης.

Ο 48χρονος σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της βιοτεχνίας με τον οποίο είχαν προσωπικές διαφορές, είχε από καιρό πριν απειλήσει ότι θα βάλει φωτιά ενώ ήδη το είχε επιχειρήσει μια φορά. Μάλιστα όπως εξήγησε μιλώντας στο neakriti.gr, ο άτυχος επαγγελματίας, ο 48χρονος για εκείνη την πράξη είχε καταδικαστεί ερήμην του σε τρία περίπου χρόνια φυλάκιση, την ίδια μέρα λίγες ώρες πριν βάλει τη μεγάλη φωτιά στη βιοτεχνία.

Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες από την πρώτη στιγμή αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία για τον εμπρησμό που προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στην βιοτεχνία ξυλείας και κατασκευής θερμοκηπίων.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα, λίγα λεπτά αφότου ο ιδιοκτήτης είχε αποχωρήσει. Παρέμενε για όλη τη νύχτα μέσα στο χώρο υπό το φόβο εμπρησμού από τον 48χρονο.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι ακούστηκαν εκρήξεις και μέσα σε λίγα λεπτά και λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά είχε γιγαντωθεί. Παρά την άμεση παρέμβαση μεγάλης δύναμης της πυροσβεστικής, δυστυχώς οι καταστροφές στην επιχείρηση ήταν μεγάλες

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook