Κρήτη | Φονικό στο Μπαλί: Πώς κατέληξε σε τραγωδία το χόμπι 4 φίλων

κρήτη-φονικό-στο-μπαλί-πώς-κατέληξε-σ-941850

Τίποτε δεν προμήνυε ότι το ήσυχο πρωινό του Σαββάτου θα εξελισσόταν σε μια πραγματική τραγωδία για την παρέα των τεσσάρων φίλων που ξεκίνησε για κυνήγι στην περιοχή Αϊ Γιάννης (Μοναστηράκι) ή κατ’ άλλους Βλυχάδα του Μπαλί Μυλοποτάμου!

Λίγες ώρες αργότερα, ο ένας από τους τέσσερις, ναυτικός και πατέρας 15χρονου αγοριού, θα έπεφτε νεκρός από τα πυρά βοσκού, πατέρα τεσσάρων παιδιών και πρώην ιδιωτικού υπαλλήλου, που τυγχάνουν και μεταξύ τους συγχωριανοί! Οι υπόλοιποι τρεις κυνηγοί της παρέας των τεσσάρων, σοκαρισμένοι, θρηνούσαν τον φίλο τους έχοντας καταστεί αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες ενός τραγικού σκηνικού με τον φίλο τους να πέφτει νεκρό!

Τι είδαν; Τι άκουσαν; Τι μεσολάβησε μεταξύ του κυνηγού και του βοσκού, δηλαδή του θύματος και του φερόμενου ως δράστη;

Το θύμα, κατά πληροφορίες της εφημερίδας  “Ν.Κ.”, φέρεται να έχει πυροβοληθεί με μονόκαννο σε θώρακα/κοιλιά, ενώ χρήσιμες πληροφορίες φαίνεται ότι εξήχθησαν για τις αστυνομικές Αρχές από την αναπαράσταση που ακολούθησε σχεδόν αμέσως μετά το αιματηρό σκηνικό στο σημείο. Κατά τις πληροφορίες υπεδείχθησαν οι ακριβείς αποστάσεις στον χώρο, η υψομετρική διαφορά μεταξύ των δύο ανδρών – κρίσιμο στοιχείο για τη δικογραφία – ακόμη και οι πυροβολισμοί που ακούστηκαν και κάποιοι είδαν κιόλας να εκπυρσοκροτούν όπλα!

Ποια ήταν η θέση του κυνηγού που έπεσε νεκρός και ποια του βοσκού; Ποια είναι η εκδοχή της ανταλλαγής πυροβολισμών, δηλαδή οι ακριβείς συνθήκες και θέσεις των δύο κατά τη ρίψη πυρών; Τι μαρτυρούν όλα αυτά τα στοιχεία; Οι ίδιες πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι το όπλο του δράστη εντοπίστηκε λίγο αργότερα από την Αστυνομία στο μαντρί και εξετάζεται.

Οι δύο πλευρές

Η πλευρά της οικογένειας του 49χρονου νεκρού, διά της δικηγόρου Θεονύμφης Μπέρκη, χαρακτηρίζει την υπόθεση στυγερή δολοφονία. Ο δικηγόρος Διονύσης Βέρρας, που εκπροσωπεί την πλευρά του 45χρονου δράστη που νοσηλεύεται φρουρούμενος στο ΠΑΓΝΗ, αποφεύγει να κάνει οποιονδήποτε χαρακτηρισμό εν αναμονή της διαδικασίας. Ο βοσκός λόγω της νοσηλείας του στο ΠΑΓΝΗ δεν έχει βρεθεί ενώπιον εισαγγελέα ούτε ανακριτή. Δεν αποκλείεται ο εισαγγελικός λειτουργός από το Ρέθυμνο να μεταβεί στο ΠΑΓΝΗ για να απαγγείλει κατηγορίες.

Ωστόσο χθες έπεσε η αυλαία της τραγωδίας, καθώς σε κλίμα βαριάς οδύνης, λόγω και του ξαφνικού, πραγματοποιήθηκε η κηδεία του θύματος, όπου κατά τις πληροφορίες σημειώθηκε κοσμοσυρροή με πάνω από 2.000 άτομα να αποχαιρετούν τον αδικοχαμένο κυνηγό.

 Η αναπαράσταση

Το πρώτο φως στην υπόθεση έριξε η αναπαράσταση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο σημείο ακριβώς του τραγικού συμβάντος. Ένας εκ των κυνηγών της παρέας των τεσσάρων είχε ακούσει, είχε δει και μπορούσε να περιγράψει στις Αρχές – όπως ο ίδιος κατά πληροφορίες φαίνεται να κατέθεσε – την ακριβή εκτύλιξη του αιματηρού φονικού. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο επίσης 45χρονος αυτόπτης, συγχωριανός και αυτός θύματος και θύτη, βρέθηκε στα κτήματα όπου έγινε το κακό, αναπαριστώντας καρέ-καρέ το σκηνικό. Στο ίδιο σημείο βρίσκεται και το ποιμνιοστάσιο του δράστη, όμως το ιδιοκτησιακό καθεστώς παραμένει θολό, κάτι στο οποίο τόσο η πολιτική αγωγή όσο και η υπεράσπιση είναι σίγουρο ότι μελλοντικά θα ρίξουν μεγάλο βάρος. Πάντως, για την οικογένεια του νεκρού τα κτήματα αυτά φαίνεται να είναι κοινοτικά, δηλαδή δημόσιου χαρακτήρα, και όπως ισχυρίζονται δεν υπήρχε ούτε προηγούμενο.

Οι πληροφορείς της “Ν.Κ.” αναφέρουν ότι ο μάρτυρας έδωσε μια πολύ λεπτομερή περιγραφή του σκηνικού, μεταφέροντας όσα άκουσε αλλά κυρίως όσα είδε, αφού κατά πληροφορίες πρόλαβε να δει τραυματισμένο αλλά ζωντανό τον φίλο του! Καταθέσεις έδωσαν και οι άλλοι δύο κυνηγοί, οι οποίοι βρίσκονταν κοντά στο σημείο και αποτελούσαν τους υπόλοιπους της αρχικής παρέας των κυνηγών που ξεκίνησαν το ήσυχο πρωινό του Σαββάτου για να απολαύσουν το χόμπι τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τέσσερις κυνηγοί, οι τρεις εκ των οποίων από το ίδιο χωριό και συγχωριανοί με τον βοσκό και ο τέταρτος από άλλη περιοχή, ανηφόρισαν κατά την εκδοχή της οικογένειας του νεκρού προς τα κοινοτικά, όπου ήταν και το ποιμνιοστάσιο του φερόμενου ως δράστη. Οι τέσσερις φίλοι κάποια στιγμή χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, δύο και δύο. Οι μεν προς μια κατεύθυνση, οι δε προς άλλη. Οι πληροφορίες της “Ν.Κ.”, αν είναι ακριβείς, αναφέρουν ότι ένας είδε καρέ-καρέ να εκτυλίσσεται το συμβάν, ενώ και οι άλλοι δύο με διαφορά δευτερολέπτων από τη ρίψη των πυροβολισμών.

Τα ευρήματα του ιατροδικαστή και της Αστυνομίας

Πάντως, η τοπική κοινωνία στο Μπαλί του Ρεθύμνου, στην ευρύτερη περιοχή του οποίου έλαβε χώρα φονικό με θύμα έναν 49χρονο άνδρα, προχθές το πρωί έχει βυθιστεί σε βαρύ πένθος. Σύμφωνα με τις Αρχές, φερόμενος ως δράστης είναι ένας 45χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε θανάσιμα με καραμπίνα τον άτυχο πατέρα ενός μικρού παιδιού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προηγήθηκε ανταλλαγή πυρών με αφορμή την παρουσία του σκύλου του θύματος σε χώρο πέριξ του ποιμνιοστασίου που διατηρεί στην περιοχή ο 45χρονος. Ο τελευταίος, ο οποίος τραυματίστηκε – και αυτός – υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται φρουρούμενος – εκτός κινδύνου – στο ΠΑΓΝΗ.

Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα νωρίς το πρωί του Σαββάτου σε περιοχή του Μπαλί Ρεθύμνου. Ο 49χρονος είχε πάει για κυνήγι στη θέση Βλυχάδα στο Μπαλί. Σύμφωνα με τις Αρχές, του θανάσιμου τραυματισμού του 49χρονου προηγήθηκε διαπληκτισμός μεταξύ των δύο ανδρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαξιφισμός φέρεται να είχε ως αφορμή την παρουσία του κυνηγόσκυλου του 49χρονου σε χώρο πέριξ του ποιμνιοστασίου που διατηρεί στην περιοχή ο 45χρονος άνδρας.

Ο 49χρονος άνδρας παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από την περιοχή του Πανόρμου και διακομίστηκε στο Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Στο νοσοκομείο δεν άργησαν να μεταβούν συγγενείς του αδικοχαμένου 49χρονου, ο οποίος είναι πατέρας ενός 15χρονου παιδιού.

Στον αντίποδα, ο 45χρονος κατηγορούμενος μεταφέρθηκε από κατοίκους της περιοχής με ιδιωτικό αυτοκίνητο στο ΠΑΓΝΗ. Μετά την εισαγωγή του στο ΠΑΓΝΗ, ο 45χρονος άνδρας μπήκε στο χειρουργείο προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τραύματά του. Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ κ. Γιάννη Φανουργιάκης, «είναι γενικά καλή η εικόνα του. Το κυριότερα τραύματα εντοπίζονται στο πάνω δεξί άκρο».

Όπως έγινε γνωστό, μετά το πέρας της χειρουργικής επέμβασης, ο 45χρονος συνελήφθη για ανθρωποκτονία και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Ωστόσο, λόγω της κατάστασης της υγείας του παραμένει για νοσηλεία στο ΠΑΓΝΗ, φρουρούμενος από αστυνομικούς. Μέχρι χθες συνέχιζε να νοσηλεύεται φρουρούμενος και παρέμενε άγνωστο το πότε θα πάρει εξιτήριο και το πότε θα βρίσκεται σε θέση να καταθέσει ή αν χρειαστεί να μεταβεί ο εισαγγελέας στο νοσοκομείο.

Στο μεταξύ, με δηλώσεις της στην “ΚΡΗΤΗ TV” και τη “Νέα Κρήτη”, η συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Θεονύμφη Μπέρκη, χαρακτήρισε το επίμαχο συμβάν ως «δολοφονία», ενώ με δηλώσεις που παραχώρησε χθες στη “Νέα Κρήτη” ο συνήγορος υπεράσπισης του 45χρονου άνδρα, Διονύσης Βέρρας, έκανε λόγο για «τραγικό συμβάν που προκαλεί σκληρά συναισθήματα σε όλους μας. Ας αφήσουμε τις αρμόδιες δικαστικές και αστυνομικές Αρχές να κάνουν τη δουλειά τους όπως αυτές ξέρουν και να προσπαθήσουν να διαχειριστούν με σωστό και λογικό τρόπο την όλη κατάσταση», δήλωσε ο κ. Βέρρας.

Ιατροδικαστική έκθεση

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ. Σταμάτη Μπελιβάνη, ο οποίος εξέτασε τη σορό του θύματος, ο 49χρονος φέρεται να ήταν νεκρός όταν παρελήφθη από τα Επείγοντα του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

«Από τα στοιχεία που έχουμε από την Αστυνομία και τα στοιχεία από τη νεκροψία-νεκροτομή, μιλάμε για έναν πυροβολισμό από μακρύκαννο κυνηγετικό πυροβόλο όπλο», δήλωσε αρχικά στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο κ. Μπελιβάνης. Όπως μας εξηγεί ο κ. Μπελιβάνης, «ιατροδιαστικώς, αυτό το οποίο εκτιμούμε για τις βολές με μακρύκαννα κυνηγετικά όπλα είναι άνω των 10 μέτρων. Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να πούμε αν ήταν απόσταση 15, 20 ή 30 μέτρων. Από την αυτοψία της Αστυνομίας, μιλάμε για απόσταση γύρω στα 30 με 35 μέτρα».

Το θύμα «επλήγη στον κορμό εμπρόσθια και στο δεξιό άνω άκρο», τόνισε ο κ. Μπελιβάνης, ενώ ανέφερε πως «τον παρέλαβαν στα Επείγοντα νεκρό. Ένας εκ των χόνδρων», ανέφερε, «έπληξε το μυοκάρδιο διαμπερώς, άρα οι πιθανότητες να ζούσε εκμηδενίζονται». Σύμφωνα πάντα με τον ιατροδικαστή, δεν εντοπίστηκε κάποιο σημάδι που να “μαρτυρά” ότι προηγήθηκε πάλη μεταξύ των δύο ανδρών.

Πηγή:neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook