Κρήτη | Φαινόμενα εξαντλημένων και πεινασμένων ξενοδοχοϋπαλλήλων – «Χτυπούν» 10ωρα και 12ωρα

κρήτη-φαινόμενα-εξαντλημένων-και-πει-1094163

Αναγκασμένοι να «χτυπούν» 10ωρα και 12ωρα, χωρίς σε κάποιες περιπτώσεις να προλαβαίνουν ούτε να φάνε, είναι εργαζόμενοι σε αρκετά ξενοδοχεία της περιοχής, σύμφωνα με την Γραμματέα του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων του Νομού Λασιθίου Μαρία Μαρκάκη – Φαζού.

Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες, όπως αναφέρει, έφτασαν στο Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λασιθίου καταγγελίες από εργαζομένους σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής του Δήμου Αγίου Νικολάου για το ότι δεν σιτίζονται όπως και όσο πρέπει βάσει των προβλεπόμενων από το νόμο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί αυτοί να μεταβούν, εξαντλημένοι στο Νοσοκομείο.

Πέραν όλης της εργασιακής πίεσης που καθημερινά βιώνουν αλλά και του φόβου του κορωνοϊού υπό τον οποίο εργάζονται τη φετινή τουριστική σαιζόν, οι εργαζόμενοι σε κάποια ξενοδοχεία έχουν, σύμφωνα με την κα Φαζού, να αντιμετωπίσουν και περιπτώσεις «όπου δεν λαμβάνουν τις μερίδες φαγητού που δικαιούνται, με αποτέλεσμα να μένουν και χωρίς φαγητό και να κινδυνεύουν να πέσουν κάτω από την πείνα».

«Οι άνθρωποι», τονίζει η ίδια, «λιμοκτονούν και μας παρακαλούν να μεσολαβήσουμε για να φάνε ένα πιάτο φαϊ», ενώ απευθύνει παράλληλα έκκληση προς τους εργοδότες «να αντιμετωπίζουν τους εργαζομένους με τον δέοντα σεβασμό».

Σύμφωνα με την κα Φαζού, αντίστοιχα προβλήματα – παράπονα από εργαζομένους «που δεν πηγαίνουν να φάνε γιατί προέχει να τελειώσει η εργασία τους η οποία μπορεί να φτάνει πολλές φορές ακόμα και το 12ωρο» αναφέρονται και φτάνουν στο Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων καθημερινά, με τα τηλέφωνα όπως λέει «να μην σταματούν να χτυπούν. Πού πρέπει να φτάσουμε και τι πρέπει να κάνουμε πια; Οι άνθρωποι πλέον έχουν φτάσει στο σημείο να λένε ‘καλύτερα να μην πηγαίνουμε στη δουλειά’».

anatolh.com

One thought on “Κρήτη | Φαινόμενα εξαντλημένων και πεινασμένων ξενοδοχοϋπαλλήλων – «Χτυπούν» 10ωρα και 12ωρα

  1. Και ποιος φταιει για ολα αυτα; οι γελιοι της κυβερνησης και οι ανικανοι της επιθεωρησης εργασιας και τα σωματεια. Αντι να παρουν ξενοδοχουπαλληλους πιυ αναγκαδτικα καθονται και περιμενουν με αγωνια τα επιδοματα του ΟΑΕΔ , οι εξυπνοι εκμεταλευονται τους λιγους υπαλληλους που πηραν . Εδω κλεβουν ξεκαθαρα το κρατος , τα ταμεια , την εφορια την ιδια Και τα κλιμακια του κρατους κυνηγανε μασκες και γαμους. Γελειοι , ε γελειοι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook