Κρήτη | Φαίνεται να υπάρχει περιορισμός της πανδημίας στη Σητεία

κρήτη-φαίνεται-να-υπάρχει-περιορισμό-1167782

Δύσκολη, αλλά διαχειρίσιμη χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης την κατάσταση μιλώντας για τον κορονοϊό.

Με αφορμή και την πρόσφατη διαδικασία διεξαγωγής 151 τεστ στο Παλαίκαστρο, τα οποία ήταν αρνητικά στο σύνολο τους, ο Δήμαρχος όπως αναφέρει η ΑΝΑΤΟΛΗ σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη έκανε λόγο «για μία ευχάριστη εξέλιξη που δείχνει ότι υπάρχει ουσιαστικός περιορισμός του φαινομένου». «Από την άλλη», συνέχισε, «δείχνει ότι ο πανικός και η πλειοδοσία αγάπης  από κάποιους είναι κακός σύμβουλος. Το λέω αυτό διότι σε αυτές τις περιπτώσεις και όσοι έχουμε θέσεις αιρετών, κρινόμαστε πάντα στα δύσκολα, όχι στα εύκολα. Είχαμε πει εξ αρχής και συνεχίζουμε να το λέμε, ότι δεν χρειάζεται να διασπείρουμε ψευδείς ειδήσεις, να κάνουμε κινήσεις εντυπωσιασμού, να λέμε πράγματα που δεν κάνουν καλό.

Αυτό που χρειάζεται είναι να εφιστούμε την προσοχή στους συνδημότες μας να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας και να καυτηριάζουμε όταν πρέπει τα κακώς κείμενα. Συμπεριφορές δηλαδή, οι οποίες δυστυχώς δημιουργούν προβλήματα, δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται. Δεν στοχοποιούμε κανένα, ούτε προσωπικά, ούτε χωρικά. Αυτό που επισημαίνουμε είναι ότι διανύουμε μία πολύ δύσκολη περίοδο και πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Ασχέτως αν γίνονται λάθη ή παραλείψεις από τις υπηρεσίες, από όλους μας.

Είναι μία δύσκολη κατάσταση, την οποία διαχειριζόμαστε για πρώτη φορά. Δεν υπάρχουν πρωτόκολλα, σχέδια …Η ίδια η κυβέρνηση, όπως έχουμε δει πολλές φορές αναιρεί αποφάσεις μέσα σε μία εβδομάδα. Στην δύσκολη λοιπόν περίοδο, που περνάμε, χρειαζόμαστε ηρεμία. Όχι μόνο για να μπορέσουμε να περάσουμε τη δύσκολη αυτή καμπή σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό, αλλά, για να έχουμε καθαρό μυαλό και να προχωρήσουμε και σε άλλα θέματα, τα οποία ταλανίζουν την καθημερινότητα μας.

Είχαμε κάποιες δύσκολες καταστάσεις και δυστυχώς είδαμε κάποιες συμπεριφορές που δεν αρμόζουν. Πιστεύω να μην υπάρξουν ξανά στο μέλλον».

Για τη μειωμένη προσέλευση

Ο αριθμός των πολιτών που προσήλθαν προχθές στο Παλαίκαστρο και υπεβλήθησαν σε τεστ ήταν αρκετά μικρότερος από ό,τι αναμενόταν, βάσει του μεγάλου ενδιαφέροντος που είχε εκδηλωθεί πριν λίγες ημέρες.

«Η αλήθεια είναι», σημείωσε ο κ. Ζερβάκης ότι, ενώ είχε ειπωθεί ότι υπήρχε ενδιαφέρον από 600 και πλέον άτομα για επαναλαμβανόμενα τεστ, τελικά προχθές η προέλευση των συνδημοτών μας ήταν 150 άτομα.Το ευχάριστο είναι ότι είμαστε σε μία διαχειρίσιμη κατάσταση. Φαίνεται ότι το φαινόμενο παρ’ όλο που είχε επεκταθεί, είναι σημειακή η επέκταση του. Έχει ήδη ιχνηλατηθεί, ξέρουμε τις εστίες που υπάρχουν κι εκτιμώ ότι στην παρούσα φάση έχουν γίνει οι δέουσες ενέργειες από όλες τις υπηρεσίες ούτως ώστε να μην έχουμε μεγαλύτερη διασπορά».

Εκτός Παλαικάστρου

Για το ότι έχουν εντοπιστεί κρούσματα και σε άλλες περιοχές πέραν του Παλαικάστρου και της πόλης της Σητείας, ο κ. Ζερβάκης επεσήμανε: «Μετά τα συγκεκριμένα κρούσματα κι ενώ έχουν παρέλθει 4-5 δεν έχουμε διασπορά του ιού στα συγκεκριμένα σημεία. Εμείς άμεσα ήρθαμε σε επαφή με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, τους ενημερώσαμε για τις ακριβείς οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενημερώθηκε ο πληθυσμός των τοπικών διαμερισμάτων να περιορίσει όσο γίνεται τη δραστηριότητά του ώστε να περάσει το κρίσιμο, όπως γνωρίζουμε δεκαήμερο, και να έχουμε μία ακριβή εικόνα».

Πηγή:anatolh.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook