Κρήτη | Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε σπίτια και αυτοκίνητα

κρήτη-εξαρθρώθηκε-σπείρα-που-έκλεβε-σ-334206

Στην εξιχνίαση 11 υποθέσεων κλοπών-διαρρήξεων που διαπράχθηκαν στο Ηράκλειο, με την αξία των κλοπιμαίων να ξεπερνά τις 30.000 ευρώ προχώρησαν οι Αρχές, που σχημάτισαν δικογραφία εις βάρος 6 ατόμων, κατηγορούμενων για  διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών (κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο).

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση δέκα (10) υποθέσεων κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες και ακόμη μια κλοπή οχήματος, οι οποίες διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου  Ηρακλείου και του Δήμου Αρχανών -Αστερουσίων.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων και συγκεκριμένα τριών ημεδαπών ηλικίας 36, 37 και 40 ετών και τριών αλλοδαπών ηλικίας 26, 34 και 41 ετών, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα και την εμπεριστατωμένη προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και  ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 36χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 31.05.2017 έως και την 31.12.2018  είχε διαπράξει συνολικά εννέα κλοπές-διαρρήξεις σε οικίες, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής χρηματικής αξίας 9.800 ευρώ.

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης έρευνας και προανάκρισης της ανωτέρω υπηρεσίας,  προέκυψε ότι οι υπόλοιποι δράστες από κοινού την 27.05.2019 είχαν διαπράξει κλοπή σε επιχείρηση αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 10.500 ευρώ και την 12.09.2018 αφαίρεσαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας   37χρονου ημεδαπού.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε  σήμερα 05.06.2019 το πρωί  στην οικία του 36χρονου  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο ηλεκτρονικοί  υπολογιστές η προέλευση των οποίων διερευνάται.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook