Κρήτη | Έβγαλε 80.000 ευρώ από την τράπεζα, τα πήγε σπίτι και τα έκλεψαν την ίδια μέρα

κρήτη-έβγαλε-80-000-ευρώ-από-την-τράπεζα-τα-1357372
EUROKINISSI

Ήταν 25 Ιουνίου του 2015. Δύο ημέρες πριν από την προκήρυξη του δημοψηφίσματος. Πολλοί ήταν τότε οι Έλληνες που είχαν σπεύσει  να «σηκώσουν» τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες.
Μεταξύ αυτών και ένας ηλικιωμένος από την Ιεράπετρα, ο οποίος συνοδευόμενος από τον γιο του, μετέβη στην τράπεζα για να κάνει ανάληψη των οικονομιών του, ενός ποσού της τάξεως των 80.000 ευρώ.

Πήρε τα χρήματα, τα έβαλε σε μία σακούλα, επέστρεψε στο σπίτι, τα έβαλε μέσα στην ντουλάπα και έφυγε για κάποιες άλλες δουλειές. Λίγα λεπτά αργότερα χτύπησε το κουδούνι της οικίας. Η σύζυγος άνοιξε την πόρτα. Ένας νεαρός άνδρας, παχουλός, με σταρένιο χρώμα, ζήτησε να τού υποδείξει τον πίνακα της ΔΕΗ, ενώ ρώτησε αν γνωρίζει τον Μιχάλη τον ηλεκτρολόγο. Η γυναίκα αποκρίθηκε αρνητικά, εκείνος όμως συνέχισε την κουβέντα.

Λίγο αργότερα αποχώρησε. Στην πορεία  έγινε αντιληπτό  ότι η σακούλα με τις 80.000 ευρώ είχε εξαφανιστεί από την ντουλάπα. Μπορεί ο καθένας να υποψιαστεί το σοκ και την στεναχώρια της οικογένειας καθώς από τη μία στιγμή στην άλλη τα έχασαν όλα.

Σχεδόν 6,5 (!) χρόνια μετά, και ενώ ο ηλικιωμένος έχει φύγει πλέον από τη ζωή, η υπόθεση εκδικάζεται την Δευτέρα, μετά από διακοπή, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης. Την οικογένεια του παθόντα εκπροσωπεί ο δικηγόρος κ. Γιώργος Αθάνατος. Αυτό που ζητούν οι άνθρωποι είναι, όπως αναφέρεται, δικαίωση καθώς έχουν υποστεί φοβερή ψυχική και οικονομική ζημία.

Στο εδώλιο παραπέμπεται να δικαστεί ένας 36χρονος από την βόρεια Ελλάδα. Μπορεί με βάση το κατηγορητήριο να μην ήταν ο φυσικός αυτουργός, αυτός δηλαδή που μπήκε από το ανοιχτό παράθυρο και πήρε την τσάντα με τα χρήματα μέσα από την ντουλάπα, τού αποδίδεται ωστόσο ότι η συνδρομή του ήταν καταλυτική αφού φέρεται να ήταν εκείνος που απέσπασε την προσοχή της ηλικιωμένης για να δώσει τον χρόνο στον συνεργό του να πάρει την τσάντα με τις 80.000 ευρώ από την ντουλάπα. Αλλά και νωρίτερα  φέρεται να βολιδοσκοπούσε την κατάσταση μέσα στην τράπεζα όσο ο ηλικιωμένος μαζί με τον γιο του «έτρεχαν» τη διαδικασία της ανάληψης των χρημάτων.

Τόσο η σύζυγος όσο και ο γιος έχουν αναγνωρίσει με βεβαιότητα την παρουσία του τόσο στο σπίτι της οικογένειας όσο και στην τράπεζα αντίστοιχα.

Η έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας έφθασε στα ίχνη του υπόπτου  και τελικά εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά, μόλις είχε φθάσει από Κρήτη.

Στο εδώλιο παραπέμπεται και μία κοπέλα, η οποία φέρεται να συνταξίδευε με τον 36χρονο και στην κατοχή της βρέθηκαν τρία τραπεζικά βιβλιάρια, στα οποία, όπως διαπιστώθηκε, έγινε κατάθεση από 5000 ευρώ στο καθένα την επομένη της κλοπής.

Πιστεύεται, με βάση το κατηγορητήριο, ότι τα χρήματα αυτά αποτελούν μέρος των κλεμμένου ποσού  και αναφέρεται ότι είθισται οι εγκληματικές οργανώσεις και συμμορίες να «σπάνε» και να διαμοιράζουν μεγάλα χρηματικά ποσά που είναι παράνομα. Η ίδια ωστόσο φέρεται να αρνείται κάθε εμπλοκή στην εκδικαζόμενη υπόθεση και δίνει τις δικές της εξηγήσεις.

Υπήρχαν υπόνοιες εμπλοκής για δύο ακόμα άτομα για τα οποία ωστόσο το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λασιθίου αποφάνθηκε να μην κατηγορηθούν τελικά.

cretalive.gtr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook