Κρήτη | Έβαλαν ΑΤΜ σε θέση ΑμεΑ στην Κνωσό! | Photos

Έντονες είναι οι αντιδράσεις κατοίκων και επιχειρηματιών στην περιοχή γύρω από το Ανάκτορο της Κνωσσού λόγω της τοποθέτησης μηχανήματος αυτόματης ανάληψης χρημάτων.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι ίδιοι, αλλά και με αποδεικτικό στοιχείο φωτογραφίες που έστειλαν αναγνώστες στο ekriti.gr, μπροστά στον Αρχαιολογικό Χώρο της Κνωσού έχει τοποθετεί ένας οικίσκος με ATM τράπεζας , ενώ δίπλα σε αυτό υπάρχει και ένα άλλο μηχάνημα για την έκδοση εισιτηρίων για την επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο.

Εύλογα είναι τα ερωτήματα για το ποιος έδωσε την άδεια να τοποθετηθεί ο συγκεκριμένος οικίσκος – χωρίς καμία αισθητική – και μάλιστα σε μια από τις τρεις θέσεις ΑμεΑ!

Ακροατές του Ράδιο Κρήτη μίλησαν για το θέμα αυτό στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη εκφράζοντας την αγανάκτηση τους για το ποιος έδωσε την άδεια όταν οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας στην περιοχή “χάνονται” στη γραφειοκρατία απευθυνόμενοι στο κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, και τις χρονοβόρες διαδικασίες για να κάνουν την οποιαδήποτε παρέμβαση ακόμα και στο σπίτι τους.

Την ίδια ώρα πλήρης εγκατάλειψη χαρακτηρίζει τον περιβάλλοντα χώρο του ανακτόρου με τα σκουπίδια να έχουν σωρευτεί και τους κατοίκους να κάνουν λόγο ακόμα και για κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Κι όλα αυτά εν μέσω τουριστικής σεζόν σε ένα χώρο μεγάλης ιστορικής σημασίας, καθώς αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα αρχαιολογικά μνημεία στον κόσμο. Είναι αυτή η καλύτερη διαφήμιση για την Κρήτη;

Πηγή:ekriti.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ