Κρήτη | Έτσι είναι οι πρώτοι οικισμοί των σεισμόπληκτων | Video + Photos

κρήτη-έτσι-είναι-οι-πρώτοι-οικισμοί-τω-1294350

Εγκαταστάθηκαν τα πρώτα λυόμενα για τους σεισμόπληκτους σε Βόνη και Αρκαλοχώρι

Στις σεισμόπληκτες περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδας έφτασαν την Τετάρτη και στήθηκαν στις εκτάσεις που είχαν διαμορφωθεί ειδικά για τον σκοπό αυτό, οι πρώτοι 36 οικίσκοι που θα αποτελέσουν το προσωρινό σπίτι για τους σεισμόπληκτους.

Σκοπός της εγκατάστασης αυτής ήταν να αποχωρήσουν γρήγορα οι πληγέντες από τις σκηνές και να παραμείνουν σε χώρους πιο ασφαλείς και πιο προφυλαγμένους, ενόψει και της έλευσης του χειμώνα.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί οι οικίσκοι είναι δίχωρα λυόμενα σπίτια πατώματα επενδυμένα με ξύλο, εγκατάσταση νεροχύτη και αυτόνομο λουτρό και εφοδιασμένα με σύστημα ψύξης – θέρμανσης.

Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό των οικίσκων:

Υπενθυμίζεται, όπως έχει ήδη γράψει το cretalive ότι οι 8 από τους 36 οικίσκους που έφτασαν την Τετάρτη με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά εγκαταστάθηκαν στη Βόνη και οι υπόλοιποι στο Αρκαλοχώρι. Στο προσεχές διάστημα αναμένονται και οι 15 πρώτες λυόμενες σχολικές αίθουσες για τα παιδιά των σεισμόπληκτων περιοχών ενώ το Υπουργείο Υποδομών προετοιμάζει την προμήθεια επιπλέον 90 οικίσκων για τις ανάγκες των πληγέντων.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook