Κρήτη | Έτοιμες να δεχτούν κόσμο οι παραλίες της ΜΕΑΔΗΜ στο Μαλεβίζι | Photos

κρήτη-έτοιμες-να-δεχτούν-κόσμο-οι-παρα-1438766

Οι παραλίες του Μαλεβιζίου κάθε καλοκαίρι αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, Έλληνες και ξένους.

Η Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία του Δήμου Μαλεβιζίου που έχει την ευθύνη διαχείρισης των παραλιών, ολοκληρώνει την προετοιμασία ώστε οι παραλίες να είναι έτοιμες να υποδεχτούν επισκέπτες από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Εδώ και αρκετές μέρες συνεργεία της ΜΑΕΔΗΜ με τον συντονισμό του Προέδρου Γιάννη Μαρή και του Αντιπροέδρου Γιώργου Πεδιώτη, ξεκίνησαν με τον καθαρισμό στις παραλίες της Αγίας Πελαγίας, της Λυγαριάς, του Παλαιοκάστρου και του Μονοναύτη. Υπενθυμίζεται πως από την περσινή σαιζόν η ΜΑΕΔΗΜ έχει δημιουργήσει τρεις δωρεάν χώρους στάθμευσης στη Λυγαριά και δύο σε Παλαιόκαστρο και Μονοναύτη.

Σε όλες τις παραλίες ανανεώνεται ο εξοπλισμός, ενώ ειδικά στην Αγία Πελαγία ολοκληρώνεται η τοποθέτηση νέων σετ με ξύλινες ξαπλώστρες, για την μεγαλύτερη άνεση των λουόμενων.

Παράλληλα έχουν τοποθετηθεί νέα καλαίσθητα καλαθάκια για απορρίμματα, συντηρήθηκαν οι καμπίνες αποδυτηρίων, ενώ σε κάθε παραλία οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα χρήσης δωρεάν ντουζιέρας.

Σε εξέλιξη επίσης, βρίσκεται ο διαγωνισμός για τη δημιουργία κατάλληλων ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) και άλλων κατηγοριών ατόμων με κινητικά προβλήματα σε τέσσερις θέσεις ακτών κολύμβησης. Συγκεκριμένα οι υποδομές θα τοποθετηθούν στις παραλίες Αμμουδάρα (Βαγιά), Παλαιόκαστρο, Λυγαριά και Αγία Πελαγία (Λίμνη).

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 239.750 ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΕΣΠΑ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook