Κρήτη | Εθελοντική αιμοδοσία από τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων

κρήτη-εθελοντική-αιμοδοσία-από-τον-ελ-782134

Με κεντρικό μήνυμα «Σώσε μια ζωή…είναι στο αίμα σου!» πραγματοποιήθηκε φέτος η 2η  δράση εθελοντικής αιμοδοσίας. Όπως και την προηγούμενη φορά προηγήθηκε μια εβδομάδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την εθελοντική αιμοδοσία από τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων και το Σωματείο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρεθύμνου «Δότες Ζωής» με την δράση να ολοκληρώνεται με εθελοντική αιμοδοσία στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου τ.ε. όπου υπήρξε σημαντική ανταπόκριση.

Την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου τ.ε., πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τα μέλη της Αντιπροσωπείας Κρήτης του ΕΟΠΕ στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου.  Στόχος της ενημέρωσης ήταν η ευαισθητοποίηση των φοιτητών αναφορικά με την σημασία του εθελοντισμού, της αιμοδοσίας, καθώς και την διαδικασία και τις προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος εθελοντής αιμοδότης. Βασικός σκοπός της εν λόγω δράσης συνολικά είναι η καλλιέργεια παιδείας εθελοντικής αιμοδοσίας.

Η δράση ολοκληρώθηκε με σημαντική ανταπόκριση από φοιτητές και Ρεθυμνιώτες αποδεικνύοντας, έτσι, έμπρακτα την σημασία της κοινωνικής αλληλεγγύης. Ο Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων και οι Δότες Ζωής δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν την συνεργασία τους και τις από κοινού τις προσπάθειές τους στον τομέα αυτό, ενώ ευχαρίστησαν ιδιαίτερα το προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Ρ. για την ευγενική υποστήριξη της δράσης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook