Κρήτη | «Έσπασαν» τα ισόβια για την Γαλλίδα που σκότωσε τον άντρα της με ψαλίδι

Την ενοχή της 47χρονης Γαλλίδας για τη δολοφονία με ψαλίδι του 56χρονου συντρόφου της, μέσα σε ξενοδοχείο στον Τσούτσουρα Ηρακλείου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία σήμερα το μεσημέρι (31/1) το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης. Προηγήθηκε η εισήγηση του εισαγγελέα, ο οποίος εμφανίστηκε πεπεισμένος για την ενοχή της.

Το δικαστήριο, επέβαλε στην κατηγορούμενη ποινή φυλάκισης 10 ετών, «σπάζοντας» επί της ουσίας τα ισόβια που της είχαν επιβληθεί το 2020.

Κατά την κατάθεσή του ο αδελφός της είπε πως ήταν το καλύτερο παιδί, δοτική, φρόντιζε τους ηλικιωμένους γονείς τους και το παιδί της, μία κόρη που ποτέ δεν έχει σηκώσει χέρι να χτυπήσει κανέναν και ποτέ δεν έχει σημειωθεί περιστατικό βίας». Σημειώνεται, ότι η πρόταση της εισαγγελέως ήταν 15 έτη, ενώ η έδρα απέρριψε όλα τα ελαφρυντικά.

Από την πλευρά της, η κατηγορούμενη αρνήθηκε την κατηγορία, δηλώνοντας αθώα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ένας ένορκος πρότεινε την αθώωσή της, λόγω αμφιβολιών.

Η πολύκροτη δίκη ξεκίνησε στα μέσα Δεκεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης. Στην πρώτη συνεδρίαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία κι εν συνεχεία η Έδρα διέκοψε τη δίκη, η οποία συνεχίστηκε σήμερα. Εντός της δικαστικής αίθουσας, ήταν η κατηγορούμενη με διερμηνέα, η Έδρα και ο συνήγορός της, ο θείος κι αδερφός.

ekriti.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ