Κρήτη | Έρευνες και DNA υπόπτων για τον ζωοκλέφτη που πυροβόλησε κατά αστυνομικού

κρήτη-έρευνες-και-dna-υπόπτων-για-τον-ζωο-1454024

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στον Καρτερό – Oι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται εντατικά και στο «κάδρο» των υπόπτων έχουν τεθεί διάφορα πρόσωπα

Έξι μήνες έχουν περάσει από το απίστευτο περιστατικό που είχε εκτυλιχθεί στην περιοχή του Καρτερού, όταν στη διάρκεια καταδίωξης δύο νεαρών ζωοκλεφτών, ο ένας άνοιξε πυρ, σε δύο διαφορετικές φάσεις, κατά αστυνομικού της Άμεσης Δράσης που τους κυνηγούσε μαζί με συνάδελφο του στα χωράφια, κοντά στο παλιό Ξενία.

Ο ένοπλος, ο οποίος φορούσε μαύρο φούτερ και μαύρο παντελόνι και είχε, όπως περιγράφεται, μερικά κιλά παραπάνω στην περιοχή της κοιλιάς, περιγράφεται ότι πυροβόλησε 4- 5 φορές κατά του ένστολου, ο οποίος είχε καταφέρει να τον πλησιάσει σε απόσταση περίπου 10 μέτρων.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες των Αρχών για την ταυτοποίηση των δραστών συνεχίζονται εντατικά και στο «κάδρο» των υπόπτων έχουν τεθεί διάφορα πρόσωπα, ακόμα και από την περιοχή όπου εκτυλίχθηκε το συμβάν, τα οποία ελέγχονται σε επίπεδο ευρημάτων αλλά και γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η έρευνα αστυνομικών της Ασφάλειας Ηρακλείου στη μάντρα με τα ζώα νεαρού Ηρακλειώτη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα 9αρι πιστόλι με σιγαστήρα για το οποίο και συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία. Το πιστόλι θα σταλεί για βαλλιστική εξέταση, ενώ, κατά πληροφορίες, ελήφθη και δείγμα DNA από τον νεαρό.

Προς το παρόν πάντως είναι ποινικά υπόλογος για το πιστόλι, ωστόσο η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τον Ιούνιο. Για τα υπόλοιπα που ερευνώνται, φέρεται να υπάρχει πλήρης άρνηση κάθε εμπλοκής. Υπό διαφορετικές συνθήκες, όσα συνέβησαν στην περιοχή του Καρτερού, θα μπορούσαν να είχαν αιματοβαμμένη κατάληξη. Ο νεαρός ζωοκλέφτης, όταν ένιωσε την πίεση του αδιεξόδου, δεν δίστασε να ανοίξει πυρ στα «τυφλά», πυροβολώντας εν κινήσει τον αστυνομικό που ακολουθούσε, τον οποίο θα μπορούσε να είχε τραυματίσει ή ακόμα και σκοτώσει, όπως εκτιμούσαν τότε αστυνομικοί κύκλοι. Τόνιζαν μάλιστα ότι ο ένστολος που δέχθηκε σε δύο διαφορετικές φάσεις τα πυρά, μπορούσε άνετα να ανταποδώσει τους πυροβολισμούς καθώς είχε τον δράστη πολύ καθαρά στο οπτικό του πεδίο και σε κοντινή απόσταση. Δεν το έκανε όμως, αφενός διότι δεν ήθελε να πυροβολήσει πισώπλατα παρά το γεγονός ότι είχε ήδη δεχθεί 4- 5 πυροβολισμούς – από την άλλη ο δράστης είχε πλησιάσει στον χώρο του πρώην Ξενία όπου βρίσκονταν σταθμευμένα αυτοκίνητα με ζευγαράκια και ως εκ τούτου δεν ήθελε να το διακινδυνεύσει.

Υπό αυτές τις συνθήκες και εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι, ο ένοπλος ζωοκλέφτης κατάφερε να διαφύγει. Ο συνεργός του, λεπτός, κανονικός στο ύψος, με γκρι φούτερ και γένια, είχε καταφέρει να διαφύγει λίγο νωρίτερα, τρέχοντας μέσα στο σκοτάδι, προς την αντίθεση κατεύθυνση από αυτή του πρώτου. Κλιμάκιο της σήμανσης είχε κάνει φύλλο και φτερό το κλεμμένο αγροτικό που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν οι ζωοκλέφτες κακήν-κακώς όταν είδαν περιπολικά επί του ΒΟΑΚ λόγω αυτοσχέδιων αγώνων ταχύτητας. Αστυνομικοί αναζήτησαν επισταμένως υλικό από κάμερες ασφαλείας από διάφορα σημεία και περιοχές.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook