Κρήτη | Έρχεται το Παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών – «Ρεκόρ» συμμετοχών χωρών και αθλητών | Photos

κρήτη-έρχεται-το-παγκόσμιο-πρωτάθλημ-1433664

Την Δευτέρα 2 Μαΐου ξεκινά στο Ηράκλειο της Κρήτης το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Εφήβων – Νεανίδων που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Δήμο Ηρακλείου.

Το Πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου Κρήτης από τις 2 ως τις 10 Μαΐου 2022. Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν αθλητές μέχρι και την ηλικία των 20 ετών και όπως τονίστηκε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης, πρόκειται για την διεθνή διοργάνωση που καταγράφει ρεκόρ συμμετοχής αθλητών αλλά και χωρών.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Πύρρος Δήμας επεσήμανε πως «το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Εφήβων Νεανίδων που θα διεξάγεται για τις επόμενες δέκα ημέρες στο Ηράκλειο της Κρήτης είναι το μεγαλύτερο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών των τελευταίων 30 χρόνων σε συμμετοχή αθλητών και χωρών, υπό την απουσία, μάλιστα, μεγαθηρίων του αθλήματος όπως είναι η Ρωσία, η Κίνα και η Λευκορωσία. Είναι το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που πραγματοποιείται στην Ελλάδα στην μετά – COVID εποχή και φέρνει τη χώρα μας στο προσκήνιο των μεγάλων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων και οργανισμών».

Έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Dr MichaelIrani, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Πύρρος Δήμας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, ο Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου Κωνσταντίνος Βαρδαβάς, ο Διευθυντής της Διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Φώτης Καϋμενάκης και η υπεύθυνη Επικοινωνίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Reka Foldesi.

Υποδεχόμενος την αντιπροσωπεία ο εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης δήλωσε: «Η άρση βαρών αποτελούσε και αποτελεί ένα άθλημα ορόσημο για την Ελλάδα, καθώς διαχρονικά μας έχει χαρίσει ιδιαίτερες στιγμές υπερηφάνειας. Είναι αμέτρητες αυτές οι στιγμές καθώς ξεκινούν από την εποχή των Ολυμπιακών αγώνων της αρχαιότητας και φθάνουν έως και τη νεότερη γενιά των λαμπρών αστεριών Είναι αυτοί που κράτησαν ψηλά τη σημαία, που μας γέμισαν με υπερηφάνεια και μας έκαναν να τραγουδήσουμε τον εθνικό μας ύμνο δακρύζοντας. Ένα τέτοιο αθλητή φάρο έχω δίπλα μου, τον Πύρρο Δήμα που με χαρά και συγκίνηση τον καλωσορίζω στην Κρήτη. Αυτό το σπουδαίο άθλημα σε επίπεδο παγκόσμιας διοργάνωσης θα φιλοξενηθεί από 2 έως και 10 Μαΐου στην Κρήτη και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι, καθώς η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει την έμπρακτη στήριξή της στις μεγάλες και διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις εμπλουτίζοντας το αθλητικό γίγνεσθαι στο νησί μας. Καλούμε μικρούς και μεγάλους να στηρίζουν και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των αθλητών».

Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Δύο Αοράκια, με πρόσβαση ελεύθερη για το κοινό. Η Τελετή Έναρξης των αγώνων θα γίνει στις 2 Μαΐου στις 18:00 το απόγευμα.

Ο τρείς φορές χρυσός Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, προσκάλεσε το κοινό να παρακολουθήσει τους αγώνες και ευχαρίστησε «προσωπικά την Παγκόσμια Ομοσπονδία Άρσης Βαρών για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε, τον Υφυπουργό Αθλητισμού κο Λευτέρη Αυγενάκη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης κο Σταύρο Αρναουτάκη και τους αρμόδιους Αντιπεριφεριάρχεςκαι το προσωπικό, τον Δήμαρχο Ηρακλείου κο Βασίλη Λαμπρινό. Στη διαδρομή αυτή επίσης πολύτιμη είναι η στήριξη των χορηγών μας, της εταιρείας αθλητικού υλικού ELEIKO, την ΕΡΤ, το Διαγνωστικό Κέντρο Ασκληπιός – Prime MD, την εταιρεία Ζαρός, την Cosmote, την εταιρεία αθλητικής ένδυσης Athlos, τη Βιοϊατρική, την εταιρεία παρασκευής γευμάτων Αμάλθεια και την εταιρεία Raycap».

Ο Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς τόνισε από την πλευρά του: «Μια ακόμα σπουδαία αθλητική διοργάνωση φιλοξενείται στην πόλη μας και στις εγκαταστάσεις του Δήμου Ηρακλείου, το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο στα Δύο Αοράκια. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Νέων – Νεανίδων θα φέρει στο Ηράκλειο εκατοντάδες ανθρώπους από ολόκληρο τον κόσμο, γεγονός το οποίο συμβάλει καθοριστικά στην θετική προβολή του τόπου μας. Η πόλη μας έχει καταστεί πλέον αθλητικό κέντρο διεθνούς επιπέδου και ο Δήμος Ηρακλείου, πάντα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Υφυπουργείο Αθλητισμού και όλους τους αρμόδιους φορείς θα συνεχίσει την προσπάθεια ώστε να εδραιωθεί ακόμα περισσότερο ως τέτοιο. Το Ηράκλειο να καταστεί αθλητικό κέντρο διεθνούς επιπέδου. Θεωρούμε ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Εκ μέρους και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, θέλω να ευχηθώ καλή διαμονή στην πόλη μας σε όλες τις αποστολές και καλή επιτυχία».

Πρόεδρος Παγκόσμιας Ομοσπονδίας: «Αποτίουμε φόρο τιμής στις ρίζες του αθλήματος»

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Dr Michael Irani, καλωσόρισε εκ μέρους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας άρσης βαρών. «Ως εκπρόσωποι ενός εκ των αρχαιοτέρων Ολυμπιακών Αθλημάτων, είμαστε πολύ περήφανοι που βρισκόμαστε στην Ελλάδα, τον τόπο γέννησης των Ολυμπιακών Αγώνων. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να αποτίουμε φόρο τιμής στις ρίζες της άρσης βαρών και ταυτόχρονα να διασφαλίσουμε ότι χτίζουμε ένα δυνατό μέλλον για τις επόμενες γενιές των αθλητών.

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Εφήβων και Νεανίδωνθα είναι ηχηρή απόδειξη της σκληρής δουλειάς, αποφασιστικότητας και μεγάλων προσπαθειών όχι μόνο αθλητών και προπονητών αλλά και των εθνικών ομοσπονδιών σε όλο τον κόσμο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οικοδεσπότες μας, τον κ. Πύρρο Δήμα και την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών για όλη την στήριξη που μας παρείχαν. Είμαι βέβαιος ότι τις επόμενες ημέρες θα παρακολουθήσουμε ένα πολύ πετυχημένο πρωτάθλημα», δήλωσε.

Ο Διευθυντής της Διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Φώτης Καϋμενάκης σημείωσε πως «σε αυτό το μεγάλης σημασίας παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στη χώρα μας μετά από 20 χρόνια θα συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες από όλο τον κόσμο, όπως η Ινδονησία, Βενεζουέλα, Ταϊλάνδη, Σαουδική Αραβία τους οποίους θα υποδεχτούμε μαζί με τους συνοδούς τους τις επόμενες μέρες. Συνολικά τα μέλη των αποστολών θα ξεπεράσουν τα 450 άτομα. Επίσης να σημειώσουμε ότι συμπίπτει με τα 50στα γενέθλια της ΕΟΑΒ.

Η εγκατάσταση στο Κλειστό γυμναστήριο «Δύο Αοράκια» έχει στηθεί και όλες οι προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί. Το γήπεδο είναι έτοιμο για να ξεκινήσουν οι αγώνες.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Περιφέρεια Κρήτης για τη στενή συνεργασία στην συνδιοργάνωσητων αγώνων. Τον δήμο Ηρακλείου για την συνεχή στήριξη.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους νέους και της νέες της Κρήτης για την άμεση και θερμή ανταπόκρισης στο κάλεσμα για εθελοντική εργασία στην οργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook