Κρήτη | Έρχεται στο Ηράκλειο το προολυμπιακό τουρνουά «CEV Beach Volley Nations Cup»

κρήτη-έρχεται-στο-ηράκλειο-το-προολυμ-380019

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, η Περιφέρεια Κρήτης, το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου και η Οργανωτική Επιτροπή Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων Ηράκλειο 2020-2023 συνδιοργανώνουν το ευρωπαϊκό προολυμπιακό τουρνουά «CEV Beach Volley Nations Cup». Θα διεξαχθεί από τις 25 έως 27 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του «Karteros Beach Sports Center» με την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Στο «CEV Beach Volley Nations Cup» θα συμμετέχουν κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες εκπροσωπώντας τις εθνικές ομάδες της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ουκρανίας, της Δανίας, του Γιβραλτάρ, της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Πορτογαλίας.

Σήμερα στη Περιφέρεια Κρήτης δόθηκε συνέντευξη τύπου στην οποία συμμετείχαν: ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Βόλεϊ – CEV Λούκας Λάος, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Νεκτάριος Χαλαβατζής, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Γιώργος Πιτσούλης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης ΕΑΚ Ηρακλείου Ελευθέριος Ζερβός, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων Ηράκλειο 2020-2023 Νίκος Καμπάκης, τα μέλη των Ελληνικών Εθνικών ομάδων ανδρών- γυναικών Δήμητρα Μαναβή, Σταύρος Ντάλλας και οι ομοσπονδιακοί προπονητές Μαρία Τσιαρτσιάνη και Στάθης Χανδρινός οι οποίοι τόνισαν ότι οι αγώνες προβάλλουν και ενισχύουν το άθλημα του “beach volley” καθώς επίσης τον αθλητικό τουρισμό του νησιού και της χώρας ευρύτερα.

Σε δηλώσεις που έγιναν στους δημοσιογράφους αναφέρθηκαν:

Ο εκπρόσωπος Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Βόλεϊ – CEV Λούκας Λάος: «Η Κρήτη και η Ελλάδα γενικότερα είναι ένας ιδανικός προορισμός για διοργανώσεις beach volley. Ο καιρός είναι τέλειος και οι εγκαταστάσεις του Καρτερού είναι σύγχρονες με όλες τις απαραίτητες υποδομές για την διεξαγωγή υψηλού επιπέδου διοργανώσεων. Ελπίζω στο μέλλον να γίνουν ακόμα περισσότερες και μεγαλύτερες διοργανώσεις, καθώς οι συνθήκες είναι ιδανικές. Εκ μέρους της CEV ευχαριστούμε όλους τους συνδιοργανωτές του Beach Volley Nations Cup και ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες».

Ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης Νεκτάριος Χαλαβατζής επεσήμανε : «Εκ μέρους του προέδρου της ΕΟΠΕ Γιώργου Καραμπέτσου και των μελών του ΔΣ της ΕΟΠΕ σας καλωσορίζω στην επίσημη παρουσίαση – συνέντευξη Τύπου της Α φάσης του Beach Volley Nations Cup που θα γίνει στις υπερσύγχρονες όσο και φιλόξενες εγκαταστάσεις του Καρτερού. Η Κρήτη έχει ταυτίσει το όνομα της με το beach volley. Ως Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την διαρκή στήριξή του στο Ελληνικό βόλεϊ και beach volley. Ευχαριστούμε επίσης την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη αθλητισμού Γιώργο Πιτσούλη, το ΕΑΚΗ και τον πρόεδρο Λευτέρη Ζερβό. Είναι μία δυνατή και άξια ομάδα που βοηθούν τον τόπο τους και προσφέρουν τη δυνατότητα στην οργανωτική επιτροπή αλλά και στους αθλητές από 7 χώρες να αγωνιστούν με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Σας ευχαριστώ και σας προσκαλώ στα γήπεδα του Καρτερού για να «χτίσουμε» το πρώτο παλάτι στην άμμο στην αγωνιστική περίοδο beach volley 2023».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Γιώργος Πιτσούλης ανέφερε : «Το beach volley αποτελεί ένα δημοφιλές άθλημα με χιλιάδες οπαδούς σε όλο τον κόσμο αλλά και στη χώρα μας, στη Κρήτη. Το νησί μας λόγω των υποδομών και των ιδανικών καιρικών συνθηκών συγκαταλέγεται, από τους λάτρεις του αθλήματος, στους κορυφαίους προορισμούς για τη φιλοξενία μεγάλων αλλά και μικρότερων διοργανώσεων.

Ως Περιφέρεια Κρήτης είμαστε χαρούμενοι που από τις 25 έως και τις 27 Μαΐου θα φιλοξενήσουμε το «CEV Beach Volley Nations Cup», που αποτελεί θεσμό για την πρόκριση των εθνικών ομάδων της Ευρωπαϊκής ηπείρου στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024 και στηρίζουμε αυτή την υψηλού επιπέδου διοργάνωση που προβάλλει την Ελλάδα και την Κρήτη διεθνώς.

Οι διοργανώσεις όπως αυτή, έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον τόπο μας καθώς συμβάλουν στην ενδυνάμωση του αθλητισμού και του αθλητικού τουρισμού. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, όλους τους φορείς για τη στενή συνεργασία, καθώς και τους εθελοντές για σημαντική στήριξή τους. Προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους να έρθουν και να στηρίξουν τις προσπάθειες της εθνικής μας ομάδας, αλλά και των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών ομάδων που συμμετέχουν».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης ΕΑΚΗ Ελευθέριος Ζερβός: «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε στην πόλη μας και στις παράκτιες εγκαταστάσεις του ΚΑΡΤΕΡΟΣ BEACH SPORTS CENTER του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου το Beach Volley Nations Cup καθώς στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τέτοιες διοργανώσεις που αναδεικνύουν τα αθλητικά ιδεώδη και τις ανθρώπινες αξίες.

Ως ΕΑΚΗ χαιρετίζουμε τη διοργάνωση αυτή που είναι μία από τις σημαντικότερες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις και είμαστε περήφανοι που στις νέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Karteros Beach Sports Center, του «σπιτιού» των αθλημάτων της άμμου και ειδικότερα του beach volley, θα φιλοξενήσουμε αθλητές από 35 χώρες. Συγχαίρουμε τους διοργανωτές για την άριστη προετοιμασία του Beach Volley Nations Cup 2023 και είμαστε πάντα δίπλα στους αθλητές, γιατί νιώθουμε χρέος μας να συμβάλλουμε ως αθλητικός φορέας, στην προσπάθεια αυτή προς την Ολυμπιακή πρόκριση. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και φυσικά ο καλύτερος να κερδίσει, αν και σε ένα τέτοια αθλητικό θέαμα υψηλής ποιότητας και αξιών, είμαστε όλοι κερδισμένοι».

Το μέλος Ελληνικών Εθνικών ομάδων γυναικών Δήμητρα Μαναβή: «Είμαι χαρούμενη που η Ελλάδα και το Ηράκλειο ανέλαβε αυτή την διοργάνωση. Είναι σημαντικό τουρνουά για κάθε αθλητή, καθώς είναι όνειρο η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ανυπομονώ να γεμίσουν οι κερκίδες και εύχομαι να έχουμε καλούς αγώνες».

Το μέλος Ελληνικών Εθνικών ανδρών Σταύρος Ντάλλας: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνδιοργανωτές που έφεραν την διοργάνωση στην Ελλάδα. Πάντα είναι ωραίο να αγωνίζεσαι στη χώρα σου. Η διοργάνωση έχει δυνατές ομάδες με τίτλους σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς που θα αντιμετωπίσουμε τέτοιες ομάδες. Κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια, οι τρεις από τους τέσσερις αθλητές που είμαστε εδώ προπονούμαστε μαζί από το 2019 και είναι το πρώτο μεγάλο κρας τεστ. Είμαστε ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε να τους αντιμετωπίσουμε. Καλούμε τον κόσμο να έρθει στον Καρτερό και να μας στηρίξει».

Η ομοσπονδιακή προπονήτρια Μαρία Τσιαρτσιάνη: «Χαίρομαι που έρχομαι ξανά στην Κρήτη. Έχω έρθει πολλές φορές ως αθλήτρια και τώρα ως προπονήτρια. Ο δρόμος για το Παρίσι ξεκινάει από το Ηράκλειο, από τη Κρήτη, και είναι μεγάλη τιμή να παίζουμε διεθνείς διοργανώσεις στη χώρα μας. Ελπίζω αυτό το κόσμημα του Ηρακλείου να αποτελέσει το έναυσμα για να έρθουν περισσότερα παιδιά στο beach volley και γενικά στα παράκτια αθλήματα. Καλή επιτυχία σε όλους, είναι μία σκληρή διοργάνωση που προκρίνεται ο πρώτος, αλλά θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Στάθης Χανδρινός: «Σας ευχαριστούμε για την φιλοξενία. Στο Ηράκλειο λαμβάνει χώρα ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός και θα έρθουν μεγάλοι αθλητές. Κάποιοι από αυτούς θα βρίσκονται στο Παρίσι το 2024. Είναι ευκαιρία να προβληθεί ο τόπος αλλά και το αγαπημένο μας άθλημα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα αντιμετωπίσουμε ομάδες με μεγάλη εμπειρία και ανυπομονούμε να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας. Καλή επιτυχία στις Εθνικές μας ομάδες και ευχαριστούμε όλους, που εργάστηκαν, για να μπορέσουμε να αγωνιστούμε σε αυτά τα σύγχρονα γήπεδα στον Καρτερό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook