Κρήτη | Επιστρέφουν στον ασθενή με κορονοϊό τα νοσήλια που πλήρωσε σε ιδιωτική κλινική

κρήτη-επιστρέφουν-στον-ασθενή-με-κορο-1133283

Ήταν μια υπόθεση που συζητήθηκε και προκάλεσε ποικίλα σχόλια, καθώς η αδυναμία της Πολιτείας να περιθάλψει ασθενή λόγω πληρότητας στις κλίνες non covid ΜΕΘ στο νομό Ηρακλείου, «έστειλε» τον ασθενή σε ιδιωτική κλινική, καλούμενος ωστόσο να πληρώσει κατόπιν, συμμετοχή στο κόστος των νοσηλίων (δείτε εδώ)!

Η κραυγαλέα υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια από το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, με αποτέλεσμα τελικά, μετά την παρέμβαση, ο ΕΟΠΥΥ και η ιδιωτική κλινική να επικοινωνήσουν με συγγενείς της ασθενούς και να δεσμευθούν να επιστραφεί στην οικογένεια η συμμετοχή τους στα νοσήλια.

Στην ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρονται τα εξής:

Το σωματείο μας δεν δίστασε να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα, συνδέοντάς το αφενός με τις χρόνιες ελλείψεις των δημόσιων νοσοκομείων αφετέρου με την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα υγείας ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το συγκεκριμένο συμβάν αποτελεί μια μικρή έστω νίκη, ενδεικτική της δυνατότητας που έχουν οι εργαζόμενοι να αποσπούν κατακτήσεις με την ισχυροποίηση και μαζικοποίηση σωματείων που υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους. Οφείλουμε να αντιπαλέψουμε την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία (που σκόπιμα καλλιεργούνται), να ξεπεράσουμε την απογοήτευση, να μην υποκύπτουμε στη λογική του «τίποτα δεν αλλάζει», που οδηγεί σε παραίτηση από τους αγώνες. Τα προβλήματα δεν πρέπει να κρύβονται «κάτω από το χαλί» από φόβο, αλλά αξίζει να τα αναδεικνύει κανείς κόντρα στον αυταρχισμό διοικήσεων και υπουργείου. Μόνο με την οργάνωση στα σωματεία τους και με την ενεργή συμμετοχή τους στη συλλογική διεκδίκηση μπορούν οι εργαζόμενοι να πετύχουν βελτίωση των συνθηκών δουλειάς και ζωής τους και καθολική ικανοποίηση των αναγκών τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook