Κρήτη | Επίσκεψη Ξανθού στη ΔΕΥΑΡ – «Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού»

κρήτη-επίσκεψη-ξανθού-στη-δευαρ-όχ-1652972

Επίσκεψη στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ρεθύμνου (ΔΕΥΑΡ) πραγματοποίησαν ο βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α. Ξανθός μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θ. Δουλουμπέκη και Χ. Μανουσάκη, τον Μ. Αυγενάκη, συντονιστή της ΝΕ και το Γ. Βλαστό, μέλος της ΝΕ και Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Ρεθύμνου.

Έγινε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΥΑΡ Β. Θεοδωράκη και αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑΡ αποτελούμενη από τον Σ. Βασιλάκη, Πρόεδρο, Μ. Τσαρτσάρα, Γραμματέα και Κ. Βαρβαντάκη, Ταμία, οι οποίοι και παρουσίασαν τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑΡ, όπως το αυξημένο ενεργειακό κόστος και τις ελλείψεις προσωπικού. Ταυτόχρονα συζητήθηκε το υπό ψήφιση ν/σ για την υπαγωγή των ΔΕΥΑ στη νέα Ανεξάρτητη Αρχή (ΡΑΑΕΥ), καθώς και εργασιακά-ασφαλιστικά θέματα των εργαζομένων.

Κοινή εκτίμηση όλων είναι ότι με τις επιχειρούμενες αλλαγές προετοιμάζεται το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση του νερού, παρά τη ρητή αντίθεση του ΣτΕ με επανειλημμένες αποφάσεις του και παρά την κατηγορηματική αντίρρηση των σωματείων εργαζομένων σε δημοτικές επιχειρήσεις και εταιρείες ύδρευσης & αποχέτευσης, των περιβαλλοντικών οργανώσεων, της Ένωσης των ΔΕΥΑ, ακόμα και της ΚΕΔΕ.

Η δημιουργία της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και η συνακόλουθη διευκόλυνση της ιδιωτικοποίησης του νερού, αποτελεί ιδεολογική εμμονή της Κυβέρνησης και θα οδηγήσει σε μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια και σε σοβαρή επιβάρυνση των δημοτών, των αγροτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο Α. Ξανθός και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισαν ότι κεντρική προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί η υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών και η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας και αξιοπρέπειας των πολιτών. Η νέα προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα διασφαλίσει πως το νερό θα παραμείνει δημόσιο και κοινωνικό αγαθό και θα αποκαταστήσει την αυτοτέλεια των ΔΕΥΑ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook