Κρήτη | Επί ποδός οι πυροσβεστικές δυνάμεις λόγω του χιονιά – Απεγκλωβίζουν νεφροπαθείς και τραυματίες

κρήτη-επί-ποδός-οι-πυροσβεστικές-δυνά-1364711

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίς» στην Κρήτη για τρίτο εικοσιτετράωρο δημιουργώντας προβλήματα ειδικά στην ενδοχώρα του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, εξαιτίας του χιονιά η πυροσβεστική σήμερα κλήθηκε να αντιμετωπίσει δύο περιστατικά εγκλωβισμών.

Πρόκειται για νεφροπαθείς που χρειάζονταν να μεταφερθούν από την ενδοχώρα στο Ηράκλειο καθώς και ένα τραυματισμένο άτομο.

Εγκλωβίστηκαν νεφροπαθείς σε Βιάννο και Μοίρες

Δύο νεφροπαθείς που χρειάστηκαν να μεταφερθούν στο Ηράκλειο δεν μπόρεσαν εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στα χιόνια σε Βιάννο και Μοίρες.

Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι καλά στην υγεία τους.

Τραυματίστηκε άτομο στα Πάρτιρα

Στο νοσοκομείο χρειάστηκε να μεταφερθεί ένα άτομο από τα Πάρτιρα του δήμου Μινώα Πεδιάδος καθώς τραυματίστηκε στο χέρι.

Ωστόσο, εγκλωβίστηκε εξαιτίας χιονιά και χρειάστηκε να παρέμβει η πυροσβεστική για την ασφαλή μεταφορά του.

Έκκληση της πυροσβεστικής

Για μία ακόμα ημέρα η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση μέσω του cretapost στους πολίτες της Κρήτης να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση προκαλώντας έντονες χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά και θα πρέπει οι κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού να παραμείνουν στα σπίτια τους και να κινηθούν μόνο εφόσον υπάρχει έκτακτη και μεγάλη ανάγκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook