Κρήτη | Επένδυσαν στη φιλία – καταλήγουν στα δικαστήρια

κρήτη-επένδυσαν-στη-φιλία-καταλήγου-1142385

Εμπιστεύτηκαν τα ηθικά εχέγγυα μιας πολύχρονης φιλίας και κατέληξαν σε εξώδικα και μηνύσεις, έχοντας πέσει θύματα απάτης και έχοντας χάσει πολλές χιλιάδες ευρώ.

Ο λόγος για τέσσερις Κρητικούς που επένδυσαν τις οικονομίες τους στις απατηλές – όπως αποδείχθηκε – υποσχέσεις φίλης τους για αξιόλογες αποδόσεις από επενδυτικά τραπεζικά προγράμματα στο Χρηματιστήριο, οι οποίες θα τους εξασφάλιζαν ένα μέλλον με οικονομική άνεση.

Όλα ξεκίνησαν όταν ελεύθερος επαγγελματίας στο Ηράκλειο προσεγγίστηκε από επιστήθια φίλη του – σύμφωνα με την καταγγελία του ίδιου στο cretalive – η οποία του υποσχέθηκε ότι επενδύοντας σε «σπασμένο» επενδυτικό πρόγραμμα τράπεζας μέσω Χρηματιστηρίου, θα είχε απόδοση στο κεφάλαιό του της τάξεως του 3%.

Μολονότι η φίλη δεν δραστηριοποιούνταν στον τραπεζικό ή χρηματιστηριακό κλάδο, ο καταγγέλλων πίστεψε τους ισχυρισμούς της, βασιζόμενος στην εμπιστοσύνη που είχε θεμελιωθεί μεταξύ τους με την πάροδο των χρόνων, και αποφάσισε να επενδύσει ποσό ύψους αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Το κεφάλαιο αυτό του ελεύθερου επαγγελματία διαχειριζόταν η φίλη του και μάλιστα το πρώτο χρονικό διάστημα εισέπραττε χρήματα από τις υπεσχημένες αποδόσεις, όπως τουλάχιστον νόμιζε ο ίδιος. Ώσπου, ξαφνικά, σταμάτησε κάθε κίνηση του χαρτοφυλακίου. Στις επανειλημμένες ενοχλήσεις του στη φίλη που είχε μεσολαβήσει, έπαιρνε την απάντηση ότι το «πρόγραμμα είχε μπλοκαριστεί από το Χρηματιστήριο» και ότι «μέχρι να ξεμπλοκαριστεί θα κάλυπτε η ίδια την επενδυτική ζημιά».

Ο χρόνος όμως περνούσε και η κατάσταση δεν άλλαζε. Οι «αποδόσεις» δεν καταβάλλονταν, το πρόγραμμα δεν ξεμπλοκαριζόταν και ο καταγγέλλων άρχισε να πιέζει τη φίλη ζητώντας εξηγήσεις. Τότε εκείνη, τον παρέπεμψε σε ένα τρίτο πρόσωπο, που του είχε εμφανιστεί ως διαχειριστής του χαρτοφυλακίου τόσο του ίδιου όσο και άλλων τριών ατόμων που επίσης είχαν επενδύσει στο πρόγραμμα πολλές χιλιάδες ευρώ. Οι εξηγήσεις ωστόσο του «τραπεζικού» για την εμπλοκή που είχε δημιουργηθεί στην πορεία του επενδυτικού προγράμματος δεν έπειθαν, οπότε έγινε αντιληπτό από τους τέσσερις εύπιστους επενδυτές ότι είχαν πέσει θύματα απάτης.

Η υπόθεση έχει ήδη πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Τις επόμενες ώρες εκπνέει η προθεσμία του εξώδικου που έχει κατατεθεί από τους τέσσερις σε βάρος των εμπλεκομένων για την άμεση επιστροφή των χρημάτων που είχαν καταβληθεί, ενώ από τις 17 Νοεμβρίου έχουν υποβληθεί και οι σχετικές μηνύσεις.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook