Κρήτη | Επεισόδια ανάμεσα σε αντιφασίστες και αστυνομία – Δεκάδες προσαγωγές

Σε πολλές προσαγωγές έχουν προχωρήσει οι αστυνομικές αρχές μετά την πορεία αντιφασιστών την Κυριακή, στο Ρέθυμνο, ενώ στην πλατεία Μικρασιατών όπου κατέληξε η πορεία, δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν εγκλωβίσει τους συγκεντρωμένους και τους μεταφέρουν κατά ομάδες στο αστυνομικό τμήμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν στη διάρκεια της συγκέντρωσης αντιφασιστών έξω από το δημαρχείο, όταν κάποιοι εξ αυτών προκάλεσαν ζημιές. Ακολούθως καταγγέλλουν πως η αστυνομία «απάντησε» με δακρυγόνα και ότι επιτέθηκε στους διαδηλωτές.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον μια κοπέλα που έχει τραυματιστεί στο κεφάλι από την αστυνομία και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα χθες στο κέντρο του Ρεθύμνου ανάμεσα σε μερίδα διαδηλωτών αντεξουσιαστών και αστυνομικές δυνάμεις. Οι πληροφορίες ανέφεραν πως από πλευράς των διαδηλωτών έγινε και ρίψη πετρών προς την πλευρά της αστυνομίας, αλλά και χρήση πυροσβεστήρων προς τους αστυνομικούς.

Να θυμίσουμε ότι η συγκέντρωση των αντεξουσιαστών είχε ξεκινήσει από νωρίς και ενώ ταυτόχρονα στην πλατεία Μικρασιατών γινόταν συγκέντρωση άλλης ομάδας, διαδηλωτών κατά των μεταναστών και συμπαράστασης των ελλήνων στον Έβρο. Έτσι, οι δύο παράλληλες συγκεντρώσεις είχαν κινητοποιήσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και τουλάχιστον δύο τμήματα διμοιριών βρίσκονταν σε διάφορα σημεία της πόλης, καθώς και αστυνομικοί στα σημεία των συγκεντρώσεων.

Πηγή:goodnet.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ