Κρήτη | Ένοχος ξανά ο 29χρονος βοσκός για ασέλγεια σε βάρος ανήλικου αγοριού

κρήτη-ένοχος-ξανά-ο-29χρονος-βοσκός-για-1655170

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη 22/3 ο 29χρονος βοσκός που είχε ασελγήσει σε βάρος ενός ανήλικου αγοριού, πριν από περίπου δύο χρόνια, σε περιοχή της Μεσαράς (δείτε ΕΔΩ).

Ο νεαρός από το Αφγανιστάν, ο οποίος ήταν στη δούλεψη του πατέρα του παιδιού, είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 7 ετών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Σήμερα η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης (Ηράκλειο). Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε ξανά ένοχο τον 29χρονο.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός κηρύχθηκε ένοχος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 (κακούργημα), αλλά και βία κατά υπαλλήλου (πλημμέλημα).

Τελικά, του επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 5 ετών και 6 μηνών κι έτσι ο καταδικασθείς επιστρέφει στη φυλακή.

Ας σημειωθεί ότι η απόφαση περί ενοχής του 29χρονου ελήφθη κατά πλειοψηφία (5-2): Μειοψήφησαν δύο ένορκοι που είχαν την άποψη ότι ο νεαρός είναι αθώος.

Στην απολογία του, ο καταδικασθείς -ο οποίος αρνείται τα όσα του αποδίδονται- ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το αφεντικό του τον κατήγγειλε στην Αστυνομία επειδή του χρωστούσε χρήματα και προσπάθησε με τον τρόπο αυτό, να αποφύγει την καταβολή των δεδουλευμένων του.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook