Κρήτη | Ένοχος για την ασέλγεια στην ανήλικη μέσα σε Κέντρο Υγείας

κρήτη-ένοχος-για-την-ασέλγεια-στην-ανή-961697

Καταδικαστική απόφαση εξέδωσε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε βάρος 47χρονου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία των ασελγών χειρονομιών εναντίον 17χρονης σε Κέντρο Υγείας όπου είχε πάει για ακτινογραφίες. Είναι μία υπόθεση που είχε προκαλέσει αίσθηση καθώς η καταγγελλόμενη πράξη έγινε στην ανήλικη από εργαζόμενο στο Κέντρο Υγείας, ο οποίος μάλιστα ήταν οικογενειακός φίλος τους.

Η 17χρονη έπρεπε να βγάλει ακτινογραφίες τις οποίες χρειαζόταν για τις εξετάσεις που θα έδινε, για την εισαγωγή της σε στρατιωτική ή αστυνομική σχολή. Όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία, το κορίτσι αποκάλυψε στη μητέρα του σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ότι η συμπεριφορά του 47χρονου ήταν ανάρμοστη με απρεπείς χειρονομίες και ερωτήσεις προσωπικού περιεχομένου.

Η υπόθεση εκδικάστηκε πριν λίγες ημέρες. Ο 47χρονος, ο οποίος δεν είχε συνήγορο, επέμεινε ότι ο τρόπος με τον οποίο ενήργησε ήταν απολύτως ενδεδειγμένος και αρνήθηκε όσα του αποδίδονται.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου τον έκρινε ωστόσο ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης, ύψους 500 ευρώ.

Ο εισαγγελέας έδρας είχε προτείνει εγγύηση, ύψους 3000 ευρώ. Ο δικηγόρος της οικογένειας της παθούσας κ. Κωνσταντίνος Κοκοσάλης εξέφρασε ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της δίκης, υπογραμμίζοντας: «Πράγματι, τέτοιες συμπεριφορές είναι κατακριτέες και πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά όπως και έγινε. Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε μία βαριά ποινή και σε αυτό συνετέλεσε, κατά την κρίση μας, και η συνολική του στάση καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης».

Πηγή:cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook