Κρήτη | Ένοχοι και οι 4 για τον ξυλοδαρμό νεαρών σε μπαρ

κρήτη-ένοχοι-και-οι-4-για-τον-ξυλοδαρμό-1148002
Φωτογραφία αρχείου

Επτά χρόνια μετά εκδικάστηκε η υπόθεση ξυλοδαρμού δύο νεαρών σε μπαρ, τον Αύγουστο του 2014. Οι δύο νεαροί Ηρακλειώτες είχαν βγει για διασκέδαση, όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, βρέθηκαν στο δρόμο, ξυλοκοπημένοι και χωρίς τις αισθήσεις τους.

Επτά χρόνια μετά, κατόπιν αναβολών, στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λασιθίου κάθισαν τέσσερα άτομα που προέκυψαν από τις έρευνες της Αστυνομίας ως εμπλεκόμενοι. Πρόκειται για τρεις εργαζόμενους στο μπαρ που φέρονται να είχαν εμπλοκή στον ξυλοδαρμό και κατηγορούνταν για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη καθώς και ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού μαγαζιού, κατηγορούμενος για συνέργεια στη βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Και οι τέσσερις αρνούνταν οποιαδήποτε εμπλοκή τους στον ξυλοδαρμό, ωστόσο καταδικάστηκαν από το Δικαστήριο, που τους επέβαλε ποινές, κατά συγχώνευση, από 4 ως 5,5 χρόνια ανά περίπτωση. Για τους τρεις η ποινή είναι με αναστολή λόγω λευκού ποινικού μητρώου, ενώ για τον τέταρτο μετατράπηκε σε χρηματική ποινή.

Στους τέσσερις αναγνωρίστηκαν ως ελαφρυντικά το ότι ωθήθηκαν στην πράξη αυτή λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς των παθόντων, καθώς και η καλή συμπεριφορά μετά την πράξη. Σε έναν εκ των τεσσάρων αναγνωρίστηκε, επιπλέον, το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Από την πλευρά τους οι δύο παθόντες, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία, ταλαιπωρήθηκαν για μεγάλο διάστημα μετά τον ξυλοδαρμό τους. Ο ένας εκ των δύο, όπως αναφέρθηκε ήταν σε κώμα για τρεις ημέρες και για μήνες υπέφερε από αμνησία, ως αποτέλεσμα του ξυλοδαρμού, ενώ μπόρεσε να επιστρέψει στην εργασία του 6-7 μήνες μετά. Το έτερο θύμα βρέθηκε με σπασμένο σαγόνι και σιτιζόταν επί μήνες με αλεσμένη τροφή. Τα δύο θύματα εκπροσώπησαν οι δικηγόροι Γιάννης Βασιλάκης και Μάνος Καλλέργης.

Πηγή:cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook