Κρήτη | Κάθειρξη 13 ετών στον μητροκτόνο, τα 5 θα τα εκτίσει στην ψυχιατρική

κρήτη-κάθειρξη-13-ετών-στον-μητροκτόνο-1702141

Κάθειρξη 13 ετών επέβαλλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου στον 43χρονο Ηρακλειώτη που στις 6 Ιουλίου του 2022 ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη μητέρα του, μέσα στο σπίτι της γυναίκας στο Ηράκλειο.

Το Δικαστήριο αναγνώρισε ότι ο 43χρονος τέλεσε την ανθρωποκτονία υπό καθεστώς μειωμένου καταλογισμού και ως εκ τούτου επέβαλε στον κατηγορούμενο κάθειρξη 13 ετών, εκ των οποίων τα πέντε έτη θα εκτιθούν στην ψυχιατρική πτέρυγα του Κορυδαλλού, με δικαίωμα παράτασης του εγκλεισμού του εκεί, εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Ο δικηγόρος του 43χρονου, Μίνωας Αποστολάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόφαση, τονίζοντας ότι η δικαιοσύνη απέδειξε ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τις ψυχικές ασθένειες. Υπογράμμισε ότι με την απόφαση αυτή, η δικαιοσύνη κατέδειξε ότι σκοπός δεν είναι να τιμωρήσει τον δράστη αλλά να του παρέχει μία δίκαιη δίκη υπό τις πραγματικές συνθήκες και περιστάσεις κάτω από τις οποίες τελέστηκε η συγκεκριμένη ανθρωποκτονία, αναγνωρίζοντας δηλαδή ότι πρόκειται για άνθρωπο ψυχιατρικά ασθενή.

Το χρονικό

Το σοκαριστικό συμβάν έλαβε χώρα στο Ηράκλειο τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 6 Ιουλίου, όταν ο 42χρονος άνδρας χτύπησε βάναυσα την μητέρα του, με αποτέλεσμα τον θάνατό της. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, όλα συνέβησαν περίπου στις 12:30 τη νύχτα σε περιοχή στο κέντρο της πόλης, όταν οι ένοικοι άκουσαν την άτυχη γυναίκα να καλεί σε βοήθεια και ειδοποίησαν την αστυνομία. Ειδικότερα, ο 42χρονος, μετέβη στο σπίτι της μητέρας του και για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, φέρεται να λογομάχησαν έντονα. Έπειτα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας δεν δίστασε, να χτυπήσει με ένα ξύλινο αντικείμενο την 67χρονη μητέρα του. Η 67χρονη φέρεται να δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα σε πρόσωπο και σώμα, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή της. Στο μεταξύ, η αστυνομία έφτασε στο σημείο, αντικρίζοντας τον 42χρονο γιο με αίματα στα χέρια του και την μητέρα αναίσθητη. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κλήθηκε στο σημείο, όμως ήταν ήδη αργά για την άτυχη γυναίκα. Ο 42χρονος γιος συνελήφθη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να αντιμετωπίζει θέματα ψυχικής υγείας.

Τρόμος και παράνοια στα δικαστήρια

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Ιουλίου, κατά τη μεταφορά του 42χρονου Κρητικού στα Δικαστήρια Ηρακλείου, επικράτησε πανδαιμόνιο, καθώς ο συλληφθείς βρισκόταν σε εμφανή κατάσταση αμόκ. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, παρά το ότι τον 42χρονο συγκρατούσαν πέντε χειροδύναμοι αστυνομικοί, οι τελευταίοι δεν «μπορούσαν να τον κάνουν καλά». Στους διαδρόμους των Δικαστηρίων επικράτησαν στιγμές μεγάλης έντασης. «Βοήθεια! Βοηθήστε με! Είναι σκευωρία…», φέρεται να φώναζε, μεταξύ άλλων, σε κατάσταση απόγνωσης, ο 42χρονος άνδρας. Ο συλληφθείς δεν απαντούσε σε καμία ερώτηση που του τέθηκε αρμοδίως. Χαρακτηριστικό της κατάστασης στην οποία βρισκόταν ήταν ότι φέρεται να μην είπε το παραμικρό ούτε όταν του απαγγέλθηκε η κατηγορία, αλλά ούτε κι όταν ερωτήθηκε περί συνηγόρου υπεράσπισης. Σε βάρος του συλληφθέντος ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Κατόπιν, ο 42χρονος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα Παρασκευή 8 Ιουλίου.

Πηγή:neakriti.gr/ cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook