Κρήτη | Ενημέρωση για τις ιρλανδικές διαβάσεις – Πρακτικές αλλά και… επικίνδυνες

κρήτη-ενημέρωση-για-τις-ιρλανδικές-δι-816511

Η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, προτάσσοντας την ασφάλεια των πολιτών και έχοντας στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και των τοπικών αρχών, διένειμε ενημερωτικές πινακίδες με προειδοποιητικό περιεχόμενο σε περίπτωση πλημμυρών, σε ιρλανδικές διαβάσεις.

Ειδικότερα παρέλαβαν, ο Δήμος Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας από τέσσερα (4) σετ πινακίδων καθένας και ο Δήμος Οροπεδίου από τρία (3), για την τοποθέτηση και σηματοδότηση των πιο επικίνδυνων και πολυσύχναστων ιρλανδικών διαβάσεων που βρίσκονται στις περιοχές ευθύνης τους.

Σημειώνεται ότι οι ιρλανδικές διαβάσεις είναι σημεία στα οποία το οδικό δίκτυο διασταυρώνεται με υδατορέματα, κυρίως χειμαρρικής απορροής, χωρίς γέφυρα, όπου για

τη διευκόλυνση της τοπικής κυκλοφορίας, έχει εφαρμοστεί πρόχειρη τσιμεντόστρωση. Η

διέλευση από τις διαβάσεις αυτές είναι ασφαλής μόνον όταν δεν υπάρχει νερό ή υπάρχει ελάχιστο. Ύστερα από βροχοπτώσεις ή μετά από χιονόπτωση και λιώσιμο του χιονιού , στις ιρλανδικές διαβάσεις εμφανίζονται μεγάλες ποσότητες νερού, οπότε η διέλευση είναι πολύ επικίνδυνη γιατί υπάρχει περίπτωση το νερό να παρασύρει όχημα με τους επιβάτες του με τραγικές συνέπειες.

Υπάρχουν παντού εναλλακτικές διαδρομές. Διανύοντας λίγα χιλιόμετρα παραπάνω πηγαίνουμε στον προορισμό μας ακολουθώντας διαδρομή με γέφυρα.

Συνιστούμε λοιπόν στους Δήμους, που παρέλαβαν το σχετικό υλικό, την άμεση τοποθέτηση του στις ιρλανδικές διαβάσεις που επέλεξαν, σύμφωνα με τις οδηγίες και τον σχεδιασμό των υπηρεσιών τους και προτρέπουμε τους πολίτες:

1) να μην περνούν από τις ιρλανδικές διαβάσεις με το αυτοκίνητο τους, όταν υπάρχει μεγάλη ποσότητα νερού,

2) να μην περνούν από τις ιρλανδικές διαβάσεις με το δίκυκλο τους, όταν υπάρχει έστω και λίγο νερό,

3) να συμμορφώνονται πάντα στις υποδείξεις της αστυνομίας και των αρχών,

4) δεν περνάμε από επικίνδυνες διαβάσεις ακόμα και αν δεν υπάρχει προσωρινή η μόνιμη σήμανση,

5) δεν υπερεκτιμούμε ποτέ τις δυνατότητες μας και τις δυνατότητες του οχήματος μας.

Υπάρχουν παντού εναλλακτικές διαδρομές. Διανύοντας λίγα χιλιόμετρα παραπάνω πηγαίνουμε στον προορισμό μας με ασφάλεια ακολουθώντας διαδρομή με γέφυρα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook