Κρήτη | Ελεύθερος ο 72χρονος που φέρεται να πυροβόλησε τρεις νεαρούς – «Τα γυρίζει» ο ένας

κρήτη-ελεύθερος-ο-72χρονος-που-φέρεται-1418288

Ελεύθερος  αφέθηκε μετά την απολογία του στην αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου ο 75χρονος, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε βάρος τριών νεαρών, περιστατικό που φέρεται να σημειώθηκε τη νύχτα της Παρασκευής στις εργατικές κατοικίες της Αγίας Αικατερίνης. Στον ηλικιωμένο επιβλήθηκαν οι όροι της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή καθώς και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο ίδιος επέμεινε στους ισχυρισμούς του ότι ουδέποτε άνοιξε πυρ κατά των νεαρών, όπως του αποδίδεται, ενώ για μία ακόμα φορά περιέγραψε την αφόρητη κατάσταση που ζουν οι κάτοικοι της περιοχής-και ο ίδιος-εξαιτίας της έκνομης συμπεριφοράς ομάδας νεαρών.

Τους ισχυρισμούς του 75χρονου φέρεται να επιβεβαίωσαν και γείτονες, ενώ πριν την απολογία του στην ανακρίτρια εμφανίστηκε ο ένας εκ των τριών νεαρών, ο οποίος φέρεται να επανατοποθετήθηκε ως προς το κρίσιμο σημείο της ρίψης πυροβολισμών, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο τελικά να μην έπεσαν πυροβολισμοί και να δημιουργήθηκε εσφαλμένη εντύπωση μέσα στο σκοτάδι και λόγω της απόστασης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 75χρονου κ. Κώστας Σταματάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ποινική αντιμετώπιση του εντολέα του δεδομένου ότι αντιμετωπίζει ένα βαρύ κατηγορητήριο. Ωστόσο εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι με την πρόοδο της κύριας ανάκρισης και όταν έρθουν και οι βαλλιστικές, θα αποδειχθεί πλήρως η αθωότητα του εντολέα του. Παράλληλα, ο κ. Σταματάκης μετέφερε την απόγνωση και την οργή των περίοικων για όσα συμβαίνουν στην περιοχή τους από ομάδες ταραξιών, όπως ειπώθηκε, και ήδη έχουν κατατεθεί έγγραφα αλλά και αποκαλυπτικό βιντεοληπτικό υλικό.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook