Κρήτη | Ελεύθεροι οι 2 νεαροί για το μισό κιλό χασίς σε δημοτικό σχολείο – Στέκι παράνομων συναλλαγών η περιοχή

κρήτη-ελεύθεροι-οι-2-νεαροί-για-το-μισό-1083284

Ελεύθεροι αφέθηκαν νωρίτερα σήμερα οι δύο νεαροί οι οποίοι συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης, 26 Μαΐου, καθώς έγιναν «τσακωτοί» στην αυλή σχολείου, με μια τσάντα που περιείχε περισσότερα από 450 γραμμάρια χασίς.

Ο 17χρονος και ο 21χρονος οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, πέρασαν χθες το βράδυ στα κρατητήρια και σήμερα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε κακουργηματική ποινική δίωξη (διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, υπό τη μορφή κατοχής από πρόσωπο που δεν έχει αποκτήσει την έξη της χρήσης, από κοινού).

Κατόπιν, παραπέμφθηκαν στην ανακρίτρια Ηρακλείου και απολογήθηκαν. Μετά το πέρας των απολογιών τους, αφέθηκαν κι οι δύο ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Στον 17χρονο απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ θα βρίσκεται υπό την εποπτεία της αρμόδιας κοινωνικής Υπηρεσίας Ανηλίκων.

Στον 21χρονο κατηγορούμενο απαγορεύτηκε –επίσης- η έξοδος από τη χώρα, ενώ του επιβλήθηκε ο όρος της υποχρεωτικής παρακολούθησης θεραπευτικού προγράμματος. Εξάλλου, θα πρέπει να εμφανίζεται μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, ο ανήλικος φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για την ποσότητα χασίς που βρέθηκε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι ισχυρισμοί του 21χρονου κατηγορούμενου.

Όπως φέρεται να υποστήριξε ο 21χρονος, καθόταν το απόγευμα της Πέμπτης σε παγκάκι στο εν λόγω σχολείο, περιμένοντας την κοπέλα του. Λίγο αργότερα φέρεται να ήρθε και να κάθισε δίπλα του ο ανήλικος –με τον οποίο γνωρίζονταν- και ο οποίος φέρεται να είχε μαζί του την επίμαχη τσάντα.

Όπως φέρεται να ισχυρίστηκε ο 21χρονος, δεν γνώριζε τίποτα για το περιεχόμενο της τσάντας.

Ξαφνικά, οι δύο νεαροί περικυκλώθηκαν από στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, οι οποίοι τους ακινητοποίησαν και τους πέρασαν χειροπέδες.

Σημειώνεται ότι την ώρα του συμβάντος, το σχολείο δεν βρισκόταν σε λειτουργία. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη την ώρα λάμβανε χώρα προπόνηση ομάδας βόλεϊ με μικρούς αθλητές.

Επισημαίνεται ακόμη ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται κι ένα τρίτο άτομο, επίσης νεαρής ηλικίας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο εν λόγω νεαρός φέρεται να μετέφερε με μηχανάκι τον ανήλικο κατηγορούμενο στο συγκεκριμένο σημείο. Όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι ημεδαποί.

Ο ανήλικος κατηγορούμενος έχει συνήγορο υπεράσπισης τον δικηγόρο κ. Διονύση Βέρρα, ενώ ο 21χρονος τον δικηγόρο κ. Ελευθέριο Κάρτσωνα.

Άτομα «υπεράνω υποψίας» – Τι ζητούν οι κάτοικοι

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιούνται συλλήψεις στην ευρύτερη περιοχή και μάλιστα με πρωταγωνιστές ανηλίκους, ωστόσο μέχρι πρότινος τα ευρήματα ήταν μικροποσότητες.

Το τελευταίο διάστημα οι αστυνομικοί της Δίωξης, φαίνεται ότι αξιοποίησαν συγκεκριμένες πληροφορίες για την εμπλοκή νεαρών ατόμων «υπεράνω υποψίας» έστησαν το δίχτυα τους γύρω από το σχολικό συγκρότημα εντοπίζοντας τον 22χρονο και τον 17χρονο συνεργό του να κάνουν συναλλαγές… μία ανάσα από την πόρτα του σχολείου.

Χθες το απόγευμα και ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο διακινητές ήταν φορτωμένοι με ναρκωτικά, εγκλωβίστηκαν από τους αστυνομικούς έξω από το σχολείο και συνελήφθησαν. Ανοίγοντας το σακίδιο οι άνδρες της Δίωξης ναρκωτικών, βρήκαν μισό κιλό χασίς.

Πολίτες που βλέπουν τους εμπόρους των ναρκωτικών να πολιορκούν ακόμη και τα σχολεία, ζητούν ένταση της αστυνόμευσης, αλλά και την ετοιμότητα της σχολικής κοινότητας για να εντοπίζονται ύποπτες και να καταγγέλλονται ύποπτες κινήσεις.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook