Κρήτη | Εκτός ΕΜΑΚ πυροσβέστες που δεν εμβολιάστηκαν

κρήτη-εκτός-εμακ-πυροσβέστες-που-δεν-ε-1223844

Eπτά πυροσβέστες της ΕΜΑΚ Κρήτης, που δεν εμβολιάστηκαν εγκαταλείπουν την υπηρεσία.

Πρόκειται για έμπειρα στελέχη των ΕΜΑΚ που ήδη έχουν αρχίσει να μετακινούνται από τις υπηρεσίες τους και να τοποθετούνται σε άλλες θέσεις, λόγω της άρνησης τους να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη θέση τους έρχονται τρεις συνάδελφοί τους από άλλες υπηρεσίες, οι οποίοι ωστόσο πληρούν κάποιες προϋποθέσεις που έχουν τεθεί.

Υπενθυμίζεται πως η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υπαλλήλων που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών είχε εκδοθεί στις 18 Μαΐου.

Σύμφωνα με την απόφαση, στο πλαίσιο ανάγκης περιορισμού και αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας και της εξασφάλισης της αδιάλειπτης επιχειρησιακής λειτουργίας των υπηρεσιών, κρίνεται απαραίτητος ο εμβολιασμός του συνόλου των ένστολων υπαλλήλων που υπηρετούν στις εν λόγω Υπηρεσίες.

Άγνωστο παραμένει εάν το κενό των τεσσάρων πυροσβεστών καλυφθεί στο προσεχές διάστημα, κάτι που είναι πολύ πιθανό, όπως σχολιάζουν στελέχη της πυροσβεστικής.

Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η προσφυγή

Υπενθυμίζεται ότι το ΣτΕ απέρριψε πριν 20 μέρες την προσφυγή υπηρετούντων στην ΕΜΑΚ που ζητούσαν την αναστολή της διαταγής του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος για υποχρεωτικό εμβολιασμό του προσωπικού του Σώματος.

Οι ανώτατοι δικαστές έκριναν πως επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι συνίστανται στην ανάγκη διασφάλισης της αδιάλειπτης και ακώλυτης λειτουργίας των Ειδικών Μονάδων του Πυροσβεστικού Σώματος που είναι επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση καταστροφών επιβάλουν τον εμβολιασμό τους.

Όπως αναφέρεται δε στην απόφαση:

«Η λειτουργία μάλιστα αυτή δεν αρκεί να είναι μόνο συνεχής, αλλά πρέπει, ενόψει του ειδικού και κρίσιμου χαρακτήρα των εν λόγω υπηρεσιών για την αντιμετώπιση καταστροφών, να στηρίζεται στην πλήρη διαθεσιμότητα του υπηρετούντος προσωπικού τους, η οποία είναι δυνατόν να διαταραχθεί σοβαρά σε περίπτωση που τα μέλη του προσβληθούν και νοσήσουν από τον κορωνοϊό covid-19».

με πληροφορίες από dikaiologitika.gr

One thought on “Κρήτη | Εκτός ΕΜΑΚ πυροσβέστες που δεν εμβολιάστηκαν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook