Κρήτη | Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου – Πυρ ομαδόν από… όλους

κρήτη-εκτός-ελέγχου-η-κατάσταση-στο-νο-1015357

Προσπάθειες να εκτονωθεί η κρίση αλλά και διαδικτυακή εκστρατεία συλλογής υπογραφών

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει πλέον ι η κρίση των τελευταίων ημερών στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, με αφορμή την υποστελέχωση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ήδη ο Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου παίρνει θέση, καλώντας σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη την Διοίκηση και την Διευθύντρια της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου με στόχο να συζητηθούν τα προβλήματα και να εκτονωθεί η κρίση των τελευταίων ημερών.

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου με ανακοίνωσή της ζητά την άμεση ανάκληση της διαδικασίας για την πειθαρχική δίωξη σε βάρος της Διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής και καλεί την Διοίκηση να βρει άμεσα λύσεις σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού.

Την ίδια ώρα, στο διαδίκτυο έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία συλλογής υπογραφών με τίτλο «Η Κοινωνία του Ρεθύμνου στηρίζει τους γιατρούς της»

Ειδικότερα ο Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου καλεί σε τηλεδιάσκεψη με επίκεντρο την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Νοσοκομείου και με στόχο να εκτονωθεί η κρίση των τελευταίων ημερών σήμερα , το βράδυ.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ι.Σ. Ρεθύμνου σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη του,αποφάσισε να καλέσει τον Διοικητή του Γ. Ν. Ρεθύμνου, τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου, τους Υπεύθυνους των Τομέων του Γ.Ν.Ρ, όπως και την Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής, σήμερα Παρασκευή 22/1/2021 ώρα 20.00 σε τηλεδιάσκεψη – συζήτηση με θέμα: Αντιμετώπιση των προβλημάτων του Νοσοκομείου»

Η ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ

Την διαδικασία της Πειθαρχικής Δίωξης καταγγέλλει σε σχετική ανακοίνωση η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου , ζητώντας από την Διοίκηση την ανάκλησή της ενώ παράλληλα ζητά λύσεις για τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου αναφέρει:

«Το ΔΣ της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ρεθύμνου καταγγέλλει τη έναρξη διαδικασίας πειθαρχικής δίωξης της διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής και απαιτεί την άμεση ανάκλησή της. ΚΑΛΕΙ τη διοίκηση να βρει επειγόντως λύσεις για τις ελλείψεις του ιατρικού προσωπικού. Η αναστολή των εισαγωγών σε νευραλγικές κλινικές δεν αποτελεί μορφή διαμαρτυρίας, γιατί μεταφέρει στους ασθενείς περισσότερη ανασφάλεια και ταλαιπωρία που δεν δικαιολογείται από την μειωμένη προσέλευση ασθενών στο Νοσοκομείο μας. ΚΑΛΕΙ τη Διοίκηση του ΓΝ Ρεθύμνου να επιταχύνει τη διαδικασία διορισμού των ιατρών του ΤΕΠ που έχουν προκηρυχθεί και απορεί που παρά τη μεγάλη μείωση της προσέλευσης των ασθενών στο ΤΕΠ τα προβλήματα δυσλειτουργίας φαίνεται να γιγαντώνονται. Επισημαίνεται ότι ύπαρξη ή όχι ειδικού ιατρού στο πρόγραμμα εφημεριών του τμήματος Επειγόντων δεν αναιρεί, ούτε και ακυρώνει την ευθύνη των ιατρών των αντίστοιχων κλινικών για τα επείγοντα περιστατικά της ειδικότητάς τους, τόσο κατά την διάρκεια της εφημερίας, όσο και κατά την πρωινή λειτουργία του τμήματος. ΚΑΛΕΙ τη Διοίκηση του ΓΝ Ρεθύμνου και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων του ΕΣΥ. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Εξοπλισμό των νοσοκομείων με τα απαραίτητα εργαλεία (πχ συσκευές οξυγονοθεραπείας υψηλής ροής) που μειώνουν την ανάγκη διασωλήνωσης.

Πραγματική αύξηση των κλινών ΜΕΘ στις 3500 κλίνες, που είναι αναγκαίες με βάση τον πληθυσμό, με προδιαγραφές που εξασφαλίζουν την ποιοτική περίθαλψη και την ασφάλεια των ασθενών. Ενίσχυση της ΠΦΥ με προσωπικό και εξοπλισμό, ώστε να επιτελέσει τον καθοριστικό ρόλο της στην περίθαλψη των χρονίως πασχόντων, των ασυμπτωματικών Covid και post-Covid ασθενών καθώς και της διενέργειας του εμβολιασμού. Εξασφάλιση των προϋποθέσεων για επανέναρξη των τακτικών ΕΙ και χειρουργείων. Εξασφάλιση του μαζικού δωρεάν εμβολιασμού για όλο τον πληθυσμό με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, χρόνια πάσχοντες). Διενέργεια των εμβολιασμών σε επίπεδο ΠΦΥ με εξασφάλιση των κατάλληλων δομών, του εξοπλισμού και προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού με επαρκή εκπαίδευσή του, τόσο ως προς την εμβολιαστική διαδικασία όσο και στην αντιμετώπιση τυχόν παρενεργειών. Διενέργεια τακτικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλο το προσωπικό και λήψη των κατάλληλων μέτρων για την μείωση της ενδονοσοκομειακής διασποράς. Διακοπή μετακινήσεων υγειονομικών σε άλλα τμήματα, εξασφάλιση των όρων καθαριότητας υγιεινής και απολύμανσης των χώρων του νοσοκομείου, εξασφάλιση των απαραίτητων ΜΑΠ για όλο το προσωπικό , εξασφάλιση ασφαλών χώρων ξεκούρασης για το προσωπικό.

Μαζικοί δωρεάν έλεγχοι σε όλο τον πληθυσμό. Αυστηρός έλεγχος τήρησης των αναγκαίων μέτρων από τους εργοδότες και διενέργεια τακτικών επαναλαμβανόμενων τεστ στους χώρους δουλειάς. Λήψη μέτρων για αποφυγή διασποράς σε ΜΜΜ με επίταξη λεωφορείων για αποσυμφόρηση συνωστισμού. Μέτρα για λειτουργία με ασφάλεια των χώρων της εκπαίδευσης, με μείωση αριθμού μαθητών ανά τάξη, πρόσληψη εκπαιδευτικών και καθαριστών. Μαζικά επαναλαμβανόμενα test σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Όχι στα εντέλλεσθε και την υπερεφημέρευση. Αφορολόγητη και ακατάσχετη η απολαβή από κάθε πρόσθετη εφημερία. Ένταξη στα ΒΑΕ όλων ανεξαιρέτως των υγειονομικών. Χορήγηση επιδόματος επικινδύνου και ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους υγειονομικούς. Επαναφορά όλων των αντισυνταγματικών περικοπών στις αποδοχές σε επίπεδα προ του 2012 με επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Κατάργηση της εγκυκλίου Χουλιαράκη. Πλήρης, καθολική ασφάλιση επαγγελματικής και αστικής ευθύνης των υγειονομικών με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την δημόσια υγεία στο ύψος κάλυψης των αναγκών».

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook