Κρήτη | Έκτακτη σύσκεψη για την Creta Farms

κρήτη-έκτακτη-σύσκεψη-για-την-creta-farms-899947

Δύο νέα διαδοχικά ραντεβού με τους αδελφούς Δομαζάκη, μεγαλομετόχους της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms, έχει προγραμματίσει για σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Αντικείμενο αυτού του νέου γύρου διαδοχικών επαφών του υπουργού με τους κ.κ. Μάνο και Τάκη Δομαζάκη, είναι η καθυστέρηση στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει οι μεγαλομέτοχοι της Creta Farms πριν από τρεις εβδομάδες με την υπογραφή του MoU για τη διάσωση της εταιρείας.

Για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει οι αδελφοί Δομαζάκη έκανε λόγο χθες ο υπουργός κ. Γεωργιάδης στη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Καθημερινή». Τι είπε; Ότι οι οι μέτοχοι της εταιρείας δεν έχουν δείξει την διάθεση να παράσχουν τις αναγκαίες εγγυήσεις προς τις τράπεζες. Δηλαδή δεν έχουν βάλει ακόμη ενέχυρο τις μετοχές τους. Και σημείωσε: «οι ιδιοκτήτες της Creta Farms θα πρέπει τις επόμενες ημέρες να αποφασίσουν σοβαρά εάν θα παράσχουν τις αναγκαίες εγγυήσεις στις τράπεζες ώστε να έχουν το αναγκαίο κεφάλαιο για να μπορεί να είναι η επιχείρηση σε λειτουργία ή εάν θα αποφασίσουν ότι θέλουν να ρισκάρουν μόνοι τους.»

Το Capital.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει επανειλημμένως με τους κ.κ. Μάνο και Τάκη Δομαζάκη κάτι που δεν κατέστη δυνατόν.

Επισήμως πάντως η εταιρεία έκανε γνωστό πριν από λίγα εικοσιτετράωρα πως ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τη μεταβίβαση του συνόλου των σημάτων και δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας που αφορούν στις δραστηριότητες της εταιρείας από την κυπριακή NOVAPLOT στην ίδια την εταιρεία. Επίσης σημείωσε ότι η Οικονομική Διεύθυνσή της έχει ανατεθεί στην PwC, καθήκοντα CRO/Monitoring Trustee έχουν ανατεθεί στην Ernst & Young, στην οποία έχει ανατεθεί και η διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή. Συνέπεια της υπογραφής της συμφωνίας MoU, οι Πιστώτριες Τράπεζες επανέφεραν τα επίπεδα factoring στα προ κρίσης επίπεδα, ενώ «επιδεικνύουν ανοχή στις συμβάσεις εκχώρησης εμπορικών απαιτήσεων για εύλογο χρονικό διάστημα έως την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην εταιρεία, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ωστόσο πουθενά στην ανακοίνωση δεν γίνεται λόγος για την… ταμπακιέρα. Για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η εταιρεία, το ύψος των κεφαλαίων που απαιτούνται ώστε να μην αναγκαστεί να σταματήσει να λειτουργεί και να κατεβάσει ρολά, λόγω της έλλειψης πρώτων υλών, αλλά και των υψηλών εμπορικών της υποχρεώσεων.

Στο μέτωπο του ενδιαφέροντος επενδυτών, αυτό είναι αυξημένο. Ήδη 15 επενδυτικά σχήματα, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την κρητική αλλαντοβιομηχανία. Με την EY να στέλνει μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα πληροφοριακό δελτίο με τα βασικά μεγέθη της αλλαντοβιομηχανίας και το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας για την πώληση της.

Πηγή: capital.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook