Κρήτη | Εκκλησία «ξηλώνει» τα τέμπλα – Ενορία στα όρια της χρεοκοπίας

κρήτη-εκκλησία-ξηλώνει-τα-τέμπλα-1029474

Όλα ξεκίνησαν πριν περίπου δυο χρόνια, όταν ο εφημέριος που διακονούσε τη συγκεκριμένη εκκλησία απομακρύνθηκε κακήν κακώς από το ναό κι ενώ βοούσε η ενορία πως διαχειριζόταν τα οικονομικά της με τρόπο αδιαφανή και περίεργο

Μια ιστορία με οσμή σκανδάλου βρίσκεται πίσω από το χθεσινό κήρυγμα που έκανε ο εφημέριος μιας από τις μεγαλύτερες ενορίες του Ηρακλείου, που άφησε σαφέστατα να εννοηθεί πως το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού βρίσκεται μπροστά σε μια ιδιότυπη χρεοκοπία!

Όλα ξεκίνησαν πριν περίπου δυο χρόνια, όταν ο εφημέριος που διακονούσε τη συγκεκριμένη εκκλησία απομακρύνθηκε κακήν κακώς από το ναό κι ενώ βοούσε η ενορία πως διαχειριζόταν τα οικονομικά της με τρόπο αδιαφανή και περίεργο.

Μάλιστα, σε βάθος χρόνου  είχε φροντίσει να απομακρύνει από την εκκλησία όχι μόνο τους πιστούς αλλά και άλλους ιερωμένους που διαπίστωναν πολύ περίεργα πράγματα στον τρόπο που ο συγκεκριμένος ιερέας διαχειριζόταν το… παγκάρι!

Τότε το θέμα είχε φτάσει ως την Αρχιεπισκοπή που προτίμησε να μετακινήσει τον ιερέα, βάζοντας κάτω από το χαλί το πρόβλημα!

Στο μεταξύ ο προηγούμενος ιερέας λίγο πριν την απομάκρυνση του παρήγγειλε έπιπλα και τέμπλα σε επιχείρηση της Θεσσαλονίκης, αφήνοντας μια μαύρη τρύπα 60.000 ευρώ που το εκκλησιαστικό συμβούλιο αδυνατεί να καλύψει. Τα νέα τέμπλα ήλθαν όπως και τα έπιπλα, αλλά χρήματα δεν υπάρχουν με αποτέλεσμα η επιχείρηση να ζητά τα λεφτά της, ή τις κατασκευές  πίσω.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση η εκκλησία αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω κάποια από τα έπιπλα που διακοσμούσαν την εκκλησία, ενώ όπως είπε από άμβωνος ο ιερέας αν δεν βρεθούν τα χρήματα, θα ξηλωθούν τα τέμπλα και θα επιστραφούν πίσω στην εταιρεία που τα κατασκεύασε!

Το ενοριακό συμβούλιο περιμένει λύση από την Αρχιεπισκοπή- κάτι που προσώρας δεν διαφαίνεται και στο μεταξύ διενεργεί έναν έρανο προκειμένου να μαζέψει, ότι μπορεί να μαζευτεί για το υπέρογκο χρέος.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook