Κρήτη | Έκκληση για εμβολιασμούς μετά τον υπερδιπλασιασμό των νοσηλειών στο ΠΑΓΝΗ

κρήτη-έκκληση-για-εμβολιασμούς-μετά-τ-1327645

Καμπανάκι κινδύνου για την επιδημιολογική εικόνα του Ηρακλείου «χτύπησε» ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηράκλειου, Γιώργος Χαλκιαδάκης.

«Την τελευταία εβδομάδα έχουμε αύξηση των νοσηλειών», ανέφερε ο κ. Χαλκιαδάκης. «Μέσα με μία εβδομάδα έχει υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των νοσηλευόμενων», δήλωσε συμπληρώνοντας πως η κατάσταση στην κλινική covid του νοσοκομείου, όπου σήμερα νοσηλεύονται 29 ασθενείς, είναι πλέον δύσκολη.

Καλύτερη είναι η εικόνα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου η οποία δεν δέχεται αντίστοιχη πίεση, καθώς στη μονάδα νοσηλεύονται τέσσερις ασθενείς σήμερα, αριθμός σταθερός για περισσότερες από τρεις ημέρες. Οι δύο από τους ασθενείς μάλιστα έχουν μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ από άλλους νομούς της Κρήτης.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι είναι να εμβολιαστούμε όσοι δεν το έχουν κάνει και όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως να κάνουν και την τρίτη δόση», ανέφερε ο κ. Χαλκιαδάκης επαναλαμβάνοντας πως ο εμβολιασμός, τα μέτρα ατομικής προστασίας αλλά και η τήρηση των μέτρων που ανακοινώνονται κατά καιρούς είναι ο μόνος τρόπος να «δαμάσουμε» την πανδημία.

creta24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook