Κρήτη | Εκκένωση “Ευαγγελισμού”: Ερωτήματα για τη χρονική συγκυρία – Τι είχε ζητήσει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου

κρήτη-εκκένωση-ευαγγελισμού-ερωτ-1772810

Με ειρηνικό τρόπο ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο κέντρο του Ηρακλείου με αφορμή την εκκένωση του “Ευαγγελισμού”.

Λίγο νωρίτερα, με προφορική εντολή του εισαγγελέα τα 11 άτομα που συνελήφθησαν στη διάρκεια της εφόδου των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας, αλλά και του πετροπόλεμου που ακολούθησε στα γύρω στενά, αφέθηκαν ελεύθερα.

Η πορεία συμπαράστασης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης ξεκίνησε στις 9 το βράδυ, με τους διαδηλωτές να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους τόσο για την εκκένωση του κτηρίου όσο και τη χρονική συγκυρία, παράμετρος που προκαλεί ερωτήματα.

Ήδη από το πρωί ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός είχε εκφράσει της απογοήτευσή του για τις ζημιές που προκλήθηκαν από διαδηλωτές στην προσπάθεια εισβολής στο δημοτικό κτήριο της οδού Ανδρόγεω και συνολικά για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν από τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κέντρο του Ηρακλείου.

Η χρονική συγκυρία της εκκένωσης, η οποία ταυτίστηκε με αντίστοιχες επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, έχει προκαλέσει εύλογα ερωτήματα και προβληματισμό.

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης στο οποίο ανήκει το κτήριο του Ευαγγελισμού δεν έχει εκδώσει ακόμη επίσημη ανακοίνωση για τα γεγονότα του Σαββάτου. Ωστόσο κύκλοι του Πανεπιστημίου διευκρινίζουν προς κάθε κατεύθυνση ότι η Σύγκλητος, επαναβεβαιώνοντας τις αποφάσεις, ζήτησε τον Ιούλιο την απόδοση του κτηρίου λόγω στατικού κινδύνου, βασιζόμενη στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί εδώ και 8 χρόνια και έχουν επαναβεβαιωθεί από όλες τις πρυτανικές αρχές και τη Σύγκλητο. Υπογραμμίζουν δε ότι το αίτημα είναι απολύτως ξεκάθαρο, ζητώντας εκκένωση με ειρηνικό τρόπο και χωρίς σε καμία περίπτωση να υποδεικνύει τη χρονική συγκυρία που επέλεξε το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, με την οποία, όπως προκύπτει, δεν είναι σύμφωνες οι αρχές του Πανεπιστημίου.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook